Konteyner Evler Gerçek Enerji Tasarrufu Sağlıyor

Gün geçtikçe hayatımıza giren yeni yaşam tarzlarının işlendiği yapı sektörü, kendi içerisinde çeşitli inovasyonlar yaparak bizlere pek çok seçenek sunmaktadır.

Konteyner Evler Gerçek Enerji Tasarrufu Sağlıyor

Yapı sektörünün bizlere sunmuş olduğu bu seçeneklerin arasında kullanışlı olmasının yanı sıra konforlu yaşam alanları oluşturmaya imkan tanıyan bir seçenek olarak konteynerlar çıkmaktadır. Kullanıcılarına sade ve rahat bir yaşam alanı sunan konteynerlar aynı zamanda kurumun kolaylığına sahip olması sebebiyle son günlerde çok tercih ediliyor.

Ayrıca burada yaşam alanı olarak bahsedilen şey sadece konut olarak kullanılan konteyner ev değil aynı zamanda şantiye konteyner, ofis konteyner, büro konteyner gibi yapılar da olabilir. Ayrıca günümüzde konteyner tuvalet ve konteyner yemekhane de kullanılan örnekleri arasında yer alır.

Elbette konteynerların kullanım alanları ve avantajları bunlarla sınırlı değildir. Eğer sizde bu konu ile ilgili daha detaylı bilgi almak istiyorsanız aradığınız her türlü cevabı yazımızda bulabilirsiniz.

Konteynerlar ile Yaşam Tarzınıza Minimalizmi Davet Edin

Konteyner denildiğinde akla bir yaşam alanı olarak kullanılabileceği hiç gelmemektedir. Ancak son dönemlerde modern görünümüyle birlikte konteynerler aynı zamanda ev olarak da kullanılmaktadır.

Konteyner geçmişte depo ve lojistik ile ilişkilendiriliyordu. Ancak daha yakın tarihlerde bu algı yerini konteynerların aslında oldukça pratik bir yaşam alanı sunduğu kanısına bıraktı. Bugün konteynerler konut olarak kullanılmakla birlikte Karmod firması bahsi geçen konteyner evlerin üretimini yapıyor.

Karmod firması sunmuş olduğu bu hizmet sayesinde müşterilerine kendi yaşam alanlarını diledikleri gibi tasarlama ve oluşturma imkanı tanıyor. Bu sebeple Karmod firmasının son teknolojik gelişmeleri takip ederek hayallerinizin evini ürettiği bu konteyner tipine yaşam konteyner da denmektedir.

Minimalist yaşam tarzının giderek yaygınlaştığı bugünlerde, konteynerlerin kullanımının da buna bağlı olarak arttığı açıkça görülebiliyor. Minimalizmin felsefesine mükemmel bir uyum sergileyen konteyner evler yeni nesil minimalistler tarafından tercih ediliyor. Ayrıca konteynerların avantajları arasında üretimin oldukça hızlı ve kurulumun ise zahmetsiz olması yer alıyor.

Satılık konteyner yerine kendi yaşam alanını tasarlamak isteyenlerin hayallerini gerçekleştiren Karmod ile çalışarak sadece konut değil aynı zamanda ofis konteyner seçeneği ile de kendi minimalist ofisimizi tasarlayabilirsiniz.

Konteynerler Nerelerde Kullanılıyor?

Konteynerlerin taşımacılık ve lojistik ile ilişkilendirilmesi gayet doğaldır. Konteynırlar çeşitli taşıma işlemlerinde kullanılır. Elbette talebe göre farklı boyutlarda konteynerler üretmek de mümkündür.Taşımacılık alanında sağlamış olduğu pratiklik sayesinde lojistikte konteyner kullanımı her geçen gün artıyor. Peki ya başka nerelerde konteynerler kullanılabiliyor.

Kurulumunun kolay olmasının yanı sıra bir çok avantajı da beraberinde getiren konteynerlar, şantiye gibi yerlerde çalışan işçiler için yatakhane konteyneri veya yemekhane konteyneri gibi çeşitli imkanlar sağlayabiliyor. Ayrıca daha önce de belirttiğimiz gibi, ofis, büro ve satış alanlarına minimalist bir hava katmak isteyen kişiler için, konteyner oldukça iyi bir tercih olacaktır. Ayrıca iç mekanını dekore etmenin oldukça kolay olması sebebiyle konteynerlar, profesyonel fotoğraf çekimleri için de kullanılıyor.

Konteyner Neden Avantajlı?

Konteynerların en çok tercih edilme sebepleri arasında düşük maliyetli olmaları ve oldukça hızlı üretilmeleri gelir. Ayrıca taşınmasının da oldukça kolay olması onu ülkenin her noktasına ulaşabilir hale getiriyor. Diğer evlerle kıyaslandığında yalıtım konusunda sağladığı üstünlük ile konteyner evlerde karşımıza çıkan bir enerji tasarrufu da söz konusu.

Deprem bölgesinde bulunan ülkemizde, bir yapıda en çok dikkat edilmesi gereken özellik depreme dayanıklılık ve güvenliktir. Konteyner yapılar, içerdikleri metal çelik sistemi sayesinde bu yapıları depreme dayanıklı kılıyor. Ayrıca yapılarda kullanılan çeliğin de paslanmaz özelliği ile yapınız yıllara meydan okuyor.

Konteyner satın alınırken dikkat edilmesi gereken bir diğer konu ise konteyner yapının kurulacağı zemindir. Üretim aşamasını hızlıca geçen konteynerlar, kuruluma hazır bir şekilde önceden belirlenmiş araziye getiriliyor. Sonrasında kurulum yapılmadan önce zeminin yeterince düz olup olmadığı kontrol ediliyor, eğer yeterli değilse zeminin düzleştirilmesi sağlanıyor. Bunun sebebinin ise düz olmayan arazilerde konteynerların efektif kullanılamayışı olduğu biliniyor.

Kurulum ve son kontrollerin ardından kapı ve pencereler de konteyner yapılara montelenip ürün sahibine teslim ediliyor. Üretimde ve kurulumda Karmod, sahip olduğu uzman tasarım ve saha ekibi, yüksek kalite ve müşteri memnuniyeti ilkeleriyle müşterilerine en etkili çözümleri bulabilmek adına hizmet vermeye devam ediyor. Konteynerler ile ilgili detaylı bilgiye ulaşmak ve Karmod firmasının konteyner fiyatları ile ilgili bilgi almak için karmod.com sitesine bir göz atabilirsiniz.