Köpekler Hakkında Bilinen Yanlışlar! Havlayan Köpek Isırmaz mı?

Köpekler hakkında oldukça doğru bilenen fakat yanlış olan bilgi vardır. Bu bilgiler halk tarafından çıkartılmıştır. Geçmişten günümüze kadar söylentilerle beraber bu bilgilere inanılmaya devam edilmiştir.

Köpekler Hakkında Bilinen Yanlışlar! Havlayan Köpek Isırmaz mı?

Köpekler hakkında oldukça doğru bilenen fakat yanlış olan bilgi vardır. Bu bilgiler halk tarafından çıkartılmıştır. Geçmişten günümüze kadar söylentilerle beraber bu bilgilere inanılmaya devam edilmiştir. Fakat uzmanların yaptığı araştırmalara göre köpekler hakkında insanların bildikleri çoğu şeyin yanlış olduğu açıklandı. Bu konu hakkın da daha detaylı bilgi almak isterseniz köpek eğitimi konusunda uzman olan Hause Of İstanbul firmasıyla iletişime geçebilirsiniz.

Doberman Köpeklerde Doğru Bilinen Yanlışlar Nelerdir?

İlk olarak köpekler hakkında bilenen en yanlış olay havlayan köpeğin ısırmaz düşüncesidir. Havlayan köpek ısırmaz diye bir şey yoktur. Havlayan köpek kendi alanını belli eder, ısırmayacağını değil. Köpeklerin cinslerine göre de bilinen yanlış vardır. Doberman cinsi köpeklerin büyüdüklerinde beyinlerinin de büyüyerek bu yüzden sinirli oldukları düşünülür. Doğru olan olay ise dobermanların hiçbir şekilde bu şekilde problemleri yoktur. Doğru bir köpek eğitimi ile sakinleştirilebilir haldedirler.

Kırma Yani Melez Köpeklerde Doğru Bilinen Yanlışlar

Kırma olan köpekler eğitilmez ve evde beslenmez olarak düşünülür. Bu tamamen yanlış bir düşüncedir. Kırma olan köpekler genel olarak sokakta durduklarından dolayı insanlarda bu algı meydana gelmiştir. Bu yüzden insanlar, bu köpeklerin evde saldırgan bir hale geleceğini düşünürler. Melez köpeklere iyi bir eğitim verildiğinde bu durum ortadan kalkar. Eğitimleri tercihen yavru köpek eğitim programı ile küçüklükten başlamalıdır. Köpek eğitimleri ile ilgili ülkemizde en iyi hizmeti Hause Of İstanbul verir.

Hause Of İstanbul Köpek Eğitimleri Aşamaları

Hause Of İstanbul alanında uzman çalışanlarla beraber köpekler için en iyi hizmeti veren bir kurumdur. Uzmanlar ile verilen kararlarda yavru köpek eğitim programı ile birlikte köpeklerin küçüklükten eğitime başlanması öneriliyor. Aynı zamanda firmadan köpek sahiplenmek isterseniz;

·         Köpek temin yerleri,

·         Eğitim gerektiren köpekler de yaşlarına uygun olarak verilen köpek eğitimi,

·         Sizler yokken de köpekleriniz yalnız kalmasın diye köpek oteli ve pansiyonu,

·         Köpeklerin eğlenebilmesi ve videoların çekilmesi için de aktör köpek eğitimleri,

·         Köpekleriniz bütün ihtiyacınızı alabileceğiniz yerler

·         Sizlerin daha kolay ulaşım sağlayabilmesi için özel taksi hizmetleri bulunur.

Pitbull Köpeklerde Doğru Bilenen Yanlışlar

Pitbulların genel olarak doğal yöntemler dışında üretildiği düşünülen bir cinstir. Bilenen yanlış ise pitbullar saf olan doğal bir ırktır. Aynı zamanda bu cins köpeklerin kendiliğinden sinirle ve zararlı oldukları düşünülür. Bu düşünce araştırıldığında ve uzmanların söylediklerine bakıldığında yanlıştır. Pitbullar köpek oteli gibi yerlerde eğitim alıp, kalıp öylelikle eve alındığında son derece uysal bir cinstir. Bu gibi durumlar yapılmadan yargılar üzerine birçok ülkede yasaklanan bir cins haline gelmiştir.

Yaşlarına ve Huylarına Göre Köpeklerde Doğru Bilinen Yanlışlar

İlk olarak doğrusu bilinen yanlış küçük yavrular hakkındadır. Küçük yavruların çabuk yorulup sıkılacağından dışarı çıkartılması oldukça yanlış olarak gösterilir. Asıl bu düşünce yanlıştır. Her köpek gibi yavruların da dışarı çıkıp nefes almaya ve gezmeye ihtiyacı vardır.

Karakterlerine yani huylarına bakıldığında köpekler hakkında bilinen en büyük yanlış kıskanç olduklarını düşünmektir. Köpekler kıskan olan hayvanlar değildir. Kıskançlık duygusu sadece insana has bir özelliktir.

Beslenme konusunda köpeklerde büyük yanlışlar yapılır. Bu yanlışlar büyük sağlık sorunlarına sebebiyet verir. Yapılan yanlış, bir yaşına giren her köpeğin öğünlerini teke düşürmektir. Bu yanlış düşünceyi kafanızdan silerek köpeğinizi her zaman iki öğün seklinde besleyin.

Bir diğer bilinen yanlış ise köpeklerin büyüdüklerinde yeni evlerine alışma süreci ile ilgilidir. İnsanlar büyük köpeklerin eve alışamayacağını ve beslenmeyeceğini düşünür. Doğru olan büyük köpekler de evde beslenebilir, büyüdüklerinde de yeni bir yere gidebilir. Önemli olan sizlerin ona davranışıdır.