Meteoroloji'den İstanbullulara yağış uyarısı: Şemsiyenizi almadan çıkmayın

Bu yıl yazın gelmeye niyeti pek yokmuş gibi görünüyor. Zira Meteoroloji'den gelen son bültende hava sıcaklıklarının 2 ila 4 derece arasında azalacağı ve yurt genelinde yer yer yağışlar olacağı belirtiliyor. İstanbullular içinse özel bir uyarı var.

Meteoroloji'den İstanbullulara yağış uyarısı: Şemsiyenizi almadan çıkmayın
Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. İstanbul'da ise yer yer sağanak yağış bekleniyor.


Yapılan son değerlendirmelere göre, yurt genelinin parçalı ve çok bulutlu, Marmara, Ege, Batı ve Orta Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz’in iç kesimleri, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Adana, Mersin, Diyarbakır, Batman ve Mardin çevrelerinin yerel olmak üzere sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; İç Ege, Göller Yöresi, İç Anadolu’nun kuzeybatısı ile Aydın, Muğla ve Bolu çevrelerinde kuvvetli (21-50 kg/m2) olması bekleniyor. Rüzgarın Marmara’nın batısında kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli (40-60 km/sa) olarak esmesi bekleniyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan tahminlere göre, hava sıcaklığının iç kesimlerde 2 ila 4 derece azalacağı, diğer yerlerde 1 ila 3 derece artacağı, ülke genelinde mevsim normalleri civarında seyredeceği tahmin ediliyor. 

Rüzgarın genellikle kuzey ve kuzeydoğu, Akdeniz kıyıları ile zamanla güneydoğu kesimlerde batı ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara'nın batısında kuvvetli (40-60 km/sa) olarak eseceği tahmin ediliyor.