Mustafa Ümit Şengezer’in ölümü sonrası acı gerçek

Geçtiğimiz gün Ataköy’de bir caminin tentesinin çökmesi sonuc hayatını kaybeden Şengezer Tekstil’in sahibi Mustafa Ümit Şengezer’in ölümü sonrası acı bir gerçek ortaya çıktı.

Mustafa Ümit Şengezer’in ölümü sonrası acı gerçek

Şengezer’in cenazesine gittiği kişinin eşinin kuzeni olduğu ve 8 aylık hamile olan eşi üzülmesin diye ölüm haberi kendisine vermedi ve Şengezer öldükten sonra eşinin 2 ölüm haberini bir arada alarak  2 acıyı birden yaşadığı ortaya çıktı.


Ayrıca söz konusun 5. Kısım Ömer Duruk Camii’nde de bilirkişi heyeti incelemeler yaptı ve faciayı ağaçların engellediği ortaya çıktı. Tente’nin arka ve orta kısmının çöktüğü,ön kısmının çökmesini ağaçların engelldiğini tespit eden bilirkişi heyeti,o kısmın çökmesi halinde tablonun çok daha ağır olabileceğini tespit etti.


Olayın yaşandığı ilk günkü gibi herşeyin olduğu gibi muhafaza edildiği çökme alanında can havliyle bırakılıp kaçılan ayakkabıdan şemsiyeye,atkıdan gözlüğe kadar bir çok eşya olduğu gibi yerindeydi.


Bazı yaralı yakınları söz konusu camiinin yanına gelerek kazanın nasıl meydana geldiğini anlamaya çalıştılar. Yaralı yakınları mahkemenin vereceği sonuca göre kimin suçlu olduğunu anlayacaklarını söylediler.

 

Hürriyet Gazetesi'nin haberine göre;  Mustafa Ümit Şengezer’in cenaze namazına gittiği Melek Aydın’ın eşinin kuzeni olduğu ve eşi hamile olduğu için ölüm haberini kendisine vermediği ortaya çıktı. Tente faciasında ağır yaralanan Şengezer hastaneye kaldırıldıktan sonra kurtarılamayarak vefat edince eşi, hem kuzeninin hemde eşinin acı haberini birden aldı. Mustafa Ümit Şengezer’in çocuğunun doğumuna 1 ay kala vefat etmesi yakınlarına hüzne boğdu.