Sentetik Ürün Grubu

Sentetiğin türkçe karşılığı yapay demektir. Daha detaylı açıklamak gerekirse; doğadan ayrı insan eli ile üretilen, yapay yolla üretilen bileşimli madde demektir.

Sentetik Ürün Grubu

Sentetik Ürün Grubu

 

Sentetiğin türkçe karşılığı yapay demektir. Daha detaylı açıklamak gerekirse; doğadan ayrı insan eli ile üretilen, yapay yolla üretilen bileşimli madde demektir. Sentetik ürün grubu da bu açıklamalardan yol çıkılarak insan eliyle yapılmış yapay maddeler içeren ürün grupları olarak tanımlanabilir. Sentetik ürün denilince ilk akla gelen ürünler içinden; sentetik saç, sentetik boya, sentetik kumaşlar farklı malzemeler bir araya getirilerek üretilen ürünlerdir. Bu ürünler pek çok farklı sektörde çok çeşitli ürün çeşitlerinde kullanılabilir.Sentetik ürün grubuna giren bu malzemeler kullanım alanları konusunda değişiklik görülse de artık herkesin kolaylıkla ulaşabileceği malzemelerdir.

 

 

Sentetik Boya

 

Sentetik denilince akla ilk gelen ürün grupları arasında boyalar vardır. Sentetik boyalar diğer boyalara oranla sert yapıda ve tutunma oranı daha yüksek boyalardır. Dayanıklılık oranı daha uzun süren sentetik boyalar üzerinde temizlik yapılsa da kolay kolay dökülme yapmayacağından mobilya, ahşap ve metal yüzeylere uygulanır. Bu boyalar, kimyasalı en yüksek boyalar içindedir. Kalıcı ve yüksek parlaklık verdiğinden duvarlarda da hala kullanılan ürünlerdir. Özellikle leke kapatma konusunda performansı oldukça yüksektir. Sentetik antipas özellikli ürünler paslı metaller üzerinde oldukça etkili ürünlerdir. Bu boyaları tıpkı diğer boyalarda olduğu gibi çok fazla solumamak gerekir. Antipas olarak listelenen boyalar olduğu gibi astarlarda boya malzemeleri satan her yerde bulunabilir.

 

 

Sentetik Saç

 

Sentetik saç ürünleri kuaförlerde, kuaför malzemeleri satan dükkanlarda, kostüm ve benzeri ürünler satan mağazalarda bulunabilir. Takma saçlarda kullanılan ve plastik içeriği çok fazla olan bu ürünler saçlarına aksesuar uygulaması yaptırmak isteyenler tarafından tercih edilen ürünlerdir.Bu ürünler her renkte bulunabilir. Özellikle gösteri sanatlarında çalışan kişiler doğal insan saçından üretilen peruklar dışında sentetik malzemeden üretilen perukları tercih edebilir. Her türlü tipte tasarlanan sentetik saç perukları; uzun, kısa, kahküllü, küt, düz kıvırcık modellerde olabileceği gibi;sarı, kırmızı, mavi, yeşil, pembe, turuncu, mor renklerde de olabilir. Sentetik saçlar aynı zamanda oyuncak sektörü içinde üretilir. Özellikle kız çocuklarının oynadıkları oyuncak bebeklerin saçları genelde bu sentetik malzemelerden üretilmiştir.

 

Sentetik Kumaş

 

Sentetik kumaşlar tahmin edileceği üzere tekstil sanayinde kullanılan ürünlerdir. Kıyafet başta olmak üzere, ev tekstil ürünlerinde de kullanılabilen sentetik kumaşlar, doğal kumaşlardan artan iplikler bir araya getirilip içine farklı malzemeler eklenerek üretilir. Genel tanımı ile Odun hamurundan elde edilen selüloz ile üretilen kumaş çeşididir. Akrilik kumaş, polyester kumaş,viskoz kumaş, lateks kumaş gibi çeşitlenen bu kumaş türleri; kıyafet, havlu,çarşaf, mobilya kumaşı gibi farklı alanlarda kullanılabilen ürünlerdir.Sentetik kumaşlar, genelde parlak bir görünüme sahiptir ve canlı renklerle boyanabilir. Ayrıca bu kumaşların nem tutma özelliği yüksektir. Oldukça dayanıklı oldukları için de pek çok tekstil markası tarafından tercih edilir.