Suikastçi Altıntaş'ın cenazesini Sökeliler istemiyor

Rus Büyükelçiyi öldüren Mevlüt Mert Altıntaş'ın cenazesinin nereye defnedileceği tartışması başladı. Sökeliler cenazenin ilçeye gömülmesini istemdiklerini, Söke'nin böyle bir haberle anılmamasını istediklerini söylediler. Altıntaş'ın Ailesinin ne karar alacağı ise merak konusu.

Suikastçi Altıntaş'ın cenazesini Sökeliler istemiyor

Rus Büyükelçiyi öldüren suikastçı Mevlüt Mert Altıntaş’ın cenazesinin nereye defnedileceği konusunda henüz bir netlik yok. Aydın Sökeli olan Altıntaş’ın cenazesinin ilçeye defnedilmesini Sökeliler istemiyor. En yüksek sesle tepkiyi ilçenin Ak Parti Başkanı dile getirerek, “Onun buraya gömülmesini istemiyoruz. Gömülmeye kalkarsa tepkimizi en yüksek şekilde dile getireceğimizi herkesin bilmesini istiyoruz.” Diyerek gömülmesi halinde ilçede gerilim yaşanacağının sinyalini verdi.


HÜKÜMET DEVREYE GİREBİLİR

Ailesi serbest bırakılan Altıntaş’ın cenazesi Ankara’da morgda bekletiliyor. Kaynaklardan edinilen bilgiye göre Altıntaş’ın cenazesini almak için henüz hiç kimse başvuruda bulunmadı. Cenazenin ne zaman alınacağı ve nereye defnedileceğiyle ilgili bir belirsizlik var. Bu konuda hükümetin devreye girerek,aileyle de görüşerek Altıntaş’ın cenazesinin bilinmeyen bir yere defnedilmesini sağlaması bekleniyor. Geçmişte darbeci askerlerin defin işlemlerinde de benzer bir yola başvurulmuştu.


TELEFONUNUN ŞİFRELERİ KIRILDI

Telefonunda 4 şifre bulunan Mevlüt Mert Altıntaş’ın telefon şifreleri kırıldı ve incelemeye alınan telefonundan FETÖ’cülerin kullandığı BYLock uygulaması çıkmadı fakat FETÖ’nün kırmızı listesindeki üst düzey 10 kişiyle görüştüğü tespit edildi.


FARKLI CEMAATLERDE SOHBETLERE KATILMIŞ

Mevlüt Mert Altıntaş’ın hedef şaşırtmak için farklı dini cemaatlerin sohbetlerine katıldığı da ortaya çıktı. Beraber kaldığı ev arkadaşı Altıntaş’la birlikte farklı cemaatlerin sohbet toplantılarına katıldıklarını itiraf etti.


ALTINTAŞ’IN CEMAAT ABİSİ BULUNMAYA ÇALIŞILIYOR

Polis soruşturmasında Mevlüt Mert Altıntaş’ın cemaattaki abisi bulunmaya çalışılıyor. Cemaatin yapılanmasında şeytanın aklına gelmeyecek şekilde çok yetkili bir isim bile en fazla 100 kişi tanıyor ve cemaatinin tamamını bilen kimse bulunmuyor.