Van'da trafik kazasında anlaşmaya böyle varıldı

Van'da meydana gelen trafik kazası sonrası birbirinden davacı olan tarafları uzlaştırmak için uzlaştırma bürosuna giden taraflar barıştılar. Bir tarafın kurban kesip dağıtacağım demesiyle meydana gelen anlaşma sonrası söz konusu kurban kesildi.

Van'da trafik kazasında anlaşmaya böyle varıldı

Van'da meydana gelen trafik kazasında hamile kadının yaralanmasına neden olduğu gerekçesiyle hakkında soruşturma başlatılan şüpheli, karşı tarafın kurban kestirmesi talebini kabul ederek şikayetçiyle uzlaştı. 


Van Adalet Sarayında, adliyenin yükünü hafifletmek için kurulan Uzlaştırma Bürosuna gelen bir doysa uzlaşma ile sonuçlandı. Van’da geçtiğimiz günlerde Soydan Kavşağında meydana gelen maddi hasarlı trafik kazası mahkemeye taşındı. Olay günü M.A. yönetimindeki otomobil yanında hamile olan eşi ile birlikte Cumhuriyet Caddesinden Soydan Kavşağına doğru seyir halinde iken H.K. yönetimindeki otomobil, Ezberciler İş Merkezi önündeki trafik ışıklarından dönüş yasağı olduğu yerden sola döndüğü sıra maddi hasarlı kazaya karıştılar. Otomobilde bulunan N.A. isimli hamile kadın hastaneye kaldırılarak 5 gün tedavi altına kaldı. Daha sonra kazaya karışan her iki tarafta birbirlerinden şikayetçi olarak hazırlanan kaza dosyası Uzlaştırma Bürosuna yönlendirdi.


Cumhuriyet Savcısı tarafından uzlaştırmacı olarak görevlendirilen katip Mehmet Şahin Yaşar, kazaya karışan her iki tarafın beyanını aldıktan sonra yüz yüze uzlaşma görüşmeleri yapılarak dosyanın kabulü, yada reddine yönelik hukuki sonuçları anlatıldı. Her iki tarafta anlaşmayı kabul ederek dosya mahkemeye gönderilmeden sonuçlandı. Bahse konu uzlaşmada kazada mağdur olan M.A. ve eşi N.A., kazaya sebebiyet veren H.K.’dan hiçbir maddi ve manevi taleplerinin olmadığını, sadece kazaya sebebiyet vermesi nedeniyle araç sürerken trafik kurallarına dikkat etmesi için ders amaçlı, çocuğunun sadakası olsun diye bir kurban kesmesi karşısında kendisi ile uzlaşacağını ifade ettiler.


Kazaya sebebiyet veren H.K. ise Van’a yeni atandığını, yolları tam bilmediği için olay günü kullandığı araç ile seyir halinde iken kavşaktaki dönüş yasağını fark etmediğini söyledi. Bu gibi kazaların herkesin başına geleceğini ifade eden H.K., bu nedenle M.A. ve eşi N.A.’dan özür dilediğini belirterek karşı tarafın talep ettiği kurbanı keseceğini söyledi. Daha sonra M.A. ve N.A.’nın talep ettikleri kurban H.K. tarafından kesildikten sonra şahıslar uzlaştılar.