Vanlı genç radyasyona maruz kaldı

Sakarya'da Vanlı bir genç çalıştığı inşaatta bulduğu tesbihe benzeyen şeyi alıp evine getirdi. Daha sonra rahatsızlanan gencin eve getirdiği maddenin radyoaktif madde olduğu ortaya çıktı. Vanlı genç tedavi için GATA'ya kaldırıldı.

Vanlı genç radyasyona maruz kaldı

Sakarya’daki baraj inşaatında tespihe benzeterek aldığı radyoaktif madde sonrası GATA’da tedavi altına alınan Eyüp Bapun’un babası Mehmet Emin Bapun, konuyla ilgili olarak, “Oğlumun tedavisi ne zamana kadar sürecek meçhul” dedi. 


Van’da 2011 yılında meydana gelen depremin ardından Bapun ailesi Sakarya’nın Arifiye ilçesi Neviye mahallesine yerleşti. İnşaat işçisi olan baba Mehmet Emin Bapun akciğer kanserine yakalanıp kemoterapi görmeye başladı. 17 yaşındaki Eyüp Bapun ise lise birinci sınıfı bırakıp inşaatta çalışmaya başladı. Baraj inşaatında çalışan Emin Bapun, tespihe benzettiği bir maddeyi alıp evine geldi. Bir süre sonra rahatsızlanarak hastaneye kaldırılan Bapun’un radyasyona maruz kaldığı belirtildi. 


Olay sonrası AFAD ekipleri Bapun’un bulunduğu ev ve sokağı karantina altına alarak, ‘İridyum 192’ isimli maddeyi TAEK'e teslim etti. Eyüp Bapun, Sakarya Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde tedavi görmesinin ardından, GATA’ya sevk edildi. Yaklaşık 6 aydır tedavi altında tutulan Bapun’un sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.