Türkiye’den Almanya’ya misilleme

Almanya'nın Milletvekili ve Meclis Başkanvekili Ayşenur Bahçekapılı'ya yaptığı misillemeye Türkiye tarafından misliyle karşılık verildi. Havalimanından çıkış yapmak isteyen Alman diplomatlara bakın ne yapıldı.

Türkiye’den Almanya’ya misilleme

Dün Meclis Başkan vekili Ayşenur Bahçekapılı’nın Almanya’da yasa dışı mültecilere uygulanan prosedürlere tabi tutulması gündeme bomba gibi düşmüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bunun kabul edilemez bir tutum olduğunu söylemişti ve misilleme yapılacağının sinyalini vermişti. O misilleme bugün yapıldı.


Bugün akşam saatlerinde Türkiye’ye girmek isteyen Alman Diplomatların pasaportlarına el konularak ortalama 1 saat sorgulandıktan sonra ülkeye girişlerine izin verildi. Ayrıca Türkiye’den çıkış yapmak için giden Alman Diplomatik görevlileri de aynı uygulamaya tabi tutuldu. Dün akşam İstanbul’dan çıkış yapmak isteyen 3 Alman diplomatın pasaport kontrolüesnasından 1 saatlik sorguya tabi tutulması nedeniyle binecekleri uçağı da kaçırdığı ortaya çıktı.


Yaşanan bu misillemeyle ilgili Almanya’nın ne tepki vereceği merak ediliyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Başkan Vekili olan Ayşenur Bahçekapılı’ya Türkiye’ye gelmek isterken geçici pasaport verilmesi nedeniyle hava limanında alıkonulmuş ve Almanya’ya yasa dışı yollarla girenlerle aynı odaya bırakılarak rencide edici bir uygulamaya tabi tutulmuştu.Ayşenur Bahçekapılı’nın parlamenter olmasını dile getirmesi de Alman yetkilileri tatmin etmemiş ve bildiklerini okumaya devam etmişti.


Cumhurbaşkanı Erdoğan’da dün muhtarlara seslenirken bu uygulamaya değinmiş ve kabul edilemez bir uygulama olduğunu söyleyerek,Alman Yetkililerden bu sorgulamayı yapan polislerle ilgili işlem yapmalarını istemişti. “Eğer Almanya bir işlem yapmaz ise bizde misilleme yapar ve yapılana karşılık veririz.” Diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın dediği bugün gerçekleşti ve Alman Diplomatlar da benzer bir uygulamaya tabi tutuldu.