Akdamar Adası'ndaki tavşanlara toplatma kararı

Van'daki Akdamar Adası'ndaki tavşanlar bu yılda yine toplatılacak. Adada Ermenilerin gelip ayin yaptığı kiliseye ve tarihi eserlere zarar verdiği gerekçesiyle geçen yılda bine yakın tavşan toplanarak doğal alanlarına bırakılmıştı.

Akdamar Adası'ndaki tavşanlara toplatma kararı

Van'ın Turizminde önemli bir yere sahip olan Akdamar Adası'nda tavşanların toplatılması kararı alındı. Geçen yılda benzer bir uygulamayla tavşanlar toplatılmış ve doğal alanlara bırakılmıştı. 


Gevaş Belediyesi tarafından alınan kararla Akdamar Adası'nda bulunan tavşanların YYÜ işbirliğiyle toplatılmasına karar verildi. Geçen yıl Gevaş Kaymakamlığı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi ile Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından oluşturulan komisyon, Akdamar Adasının eko sistemi ve adada bulunan tarihi kiliseye zarar veren tavşanların toplatılmasına karar verilmişti. 


Tavşanların bu yıl yine artış gösterdiğinin tesbiti üzerine tekrar toplatılmasına karar verildi. Tavşanların özellikle badem ağaçlarının kabuklarını yiyerek kurumalarına neden olduğunu, adada bulunan yeşillikleri karnı doyurmak için yedikleri belirtiliyor. Tuzaklar hazırlanarak tavşanların tutularak ada dışındaki doğal ortamlara bırakılacak.