Antalya'da 20 ton altın denilen mağaradan bakın ne çıktı!

Antalya Kemer'de dün bir mağarada 20 ton külçe altın olduğu haberleri gündeme bomba gibi düşmüştü. O mağaraya Antalya Müze ekipleri ulaştı ve yapılan kazı sonrasında bakın o mağaradan ne çıktı.

Antalya'da 20 ton altın denilen mağaradan bakın ne çıktı!

Dün Antalya’dan gelen bir habertüm Türkiye’yi heyecanlandırmıştı. Neredeyse tüm medyada yer alan haberde Antalya’nınKemer İlçesi’nde kaçak bir kazı yapılırken büyük bir altın madenine rastlandığıve 20 ton külçe altın bulunduğuna dair iddialar yer almıştı.

Haber Gazete’nin edindiği bilgiyegöre söz konusu bölge tespit edildi. Göynük Mahallesi’nde bulunan GöynükKanyonu’nda yer alan dağlık bir alanda söz konusu alan jandarma tarafındankoruma altına alınarak alanın yanından geçen yol trafiğe kesildi.

Ardından Antalya Müze Müdürlüğü’ndengelen yetkililer ve yanlarındaki teknik ekip söz konusu mağaramsı alanda kazıçalışmalarına başladı. Kazılan alanda çıkarılan külçe altın benzeri altınlartesbit edilerek ortaya çıkarıldı. Daha sonra yapılan incelemede altınların alçıolduğu ve külçe altın görünümlü oldukları ortaya çıktı.

Kemer Belediyesi ekiplerininyaptığı kazı çalışmalarının hala sürdüğü ve söz konusu alçı külçelerininbölgeden çıkarılmaya çalışıldığı belirtiliyor. Alçı külçelerine neden altıngörünmü verdiği araştırılıyor. Bir yandanda konuyla ilgili Antalya Valisi MünirKaraloğlu’da Twitter’den bir açıklama yaptı.

Söz konusu mağaradan çıkarılankülçe alçıların bulunduğu bir resmi twitter hesabından paylaşan Vali Karaloğlu,külçe alçıların fotoğrafının üzerine “Hayaller altın,gerçekler alçı” yazısınıyazdı.

Kemer Bölgesi’nde bu tür kaçakkazıların zaman zaman göründüğü söyleyen yetkililer özellikle dağlık bölgelerdeağaçların arasından yürütülen bu tarz çalışmalarda sahte altın madenleri kurupbaşkalarına yerini gösterme karşılığında para alınmış olabilineceği ihtimaliüzerinde de duruluyor.