Ataköy'de caminin tentesi çöktü: 1 ÖLÜ

Ataköy'de kar yağışları sonrası facia yaşandı. 5. Kısım Camii'nde iki ayrı cenaze namazı vardı ve cenaze sahipleri cenaze namazı için caminin avlusunda toplanmışlardı. Cenaze namazı kılındığı esnada fırtınanın da etkisiyle kar dolu tente çöktü. İlk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti.

Ataköy'de caminin tentesi çöktü: 1 ÖLÜ

Acı olay bugün öğle saatlerinde meydana geldi. Ataköy'de bir camii de toplanan iki ayrı cenazenin cemaati cenaze namazı için saf tuttular ve namaza başladılar. Caminin avlusunu kapatan kar dolu tente yoğun kar yağışının ve fırtınanın etkisiyle bir anda çöktü ve cemaatin bir kısmı tentenin altında kaldı. 


Olay yerine itfaiye ekibi ve sağlık ekipleri çağrıldı. Sağlık Bakanlığı'na bağlı UMKE ekiplerinin de gelip yoğun bir çalışma başlattığı caminin avlu kısmında ilk belirlemelere göre 1 kişi hayatını kaybetti. 14 kişinin de yaralandığı olayda yaralılar yakın hastanelere kaldırıldı. 


Olay yerine gelen Bakırköy Belediye Başkanı Bülent Kerimoğlu olayda ihmal olduğuna dikkat çekerek,meydana gelen acı olayın detaylarını verdi. Belediye Başkanı Kerimoğlu'nun iddiasına göre cami imamı namazın içeride kıldırılması konusunda uyarılmış. Tentenin normalde otomatik açılıp kapatılabilen bir tente olduğunu ancak yoğun kar yağışı sonrası kapatılmadığını söyleyen Belediye Başkanı Kerimoğlu,"Tentenin etrafına hatta güvenlik şeridi bile çekilmiş. Ama maalesef bir şey olmaz mantığıyla olaya yaklaşılmış ve bu acı olay yaşanmış." dedi.

Yaşanılan olayda bir görgü tanığı da geldiklerinde kendilerine tentelerin altından geçmeyin çökebilir şeklinde uyarı yapıldığını, ilk cenazenin namazı kılındıktan sonra tentenin birden çöktüğünü ve bir kaos yaşandığını söyledi.