Balıkesir'de AÖL sınavları yapılacak mı iptal edildi mi?

Yoğun kar yağışı Balıkesir'de etkisini iyiden iyiye göstermeye başladı. Yarın AÖL sınavı var. Açık Öğretim Lisesi Sınavı'na girecek öğrenciler yarın Balıkesir'de AÖL sınavının yapılıp yapılmayacağını merak ediyor. Yoğun kar yağışı sonrası Açık Öğretim Lisesi Sınavı'nın iptal edilme olasılığı olduğu belirtiliyor.

Balıkesir'de AÖL sınavları yapılacak mı iptal edildi mi?

Balkanlardan gelen soğuk hava Edirne'den başlayarak tüm yurdu etkisi altına almaya başladı. Özelikle Marmara Bölgesi'nde etkili olan kar yağışı Balıkesir ve Çanakkale'de de etkili olmaya başladı. Özellikle Balıkesir Bandırma'da kar yağışının oldukça etkili olduğu ve ulaşımda ciddi sorunlar yaşandığı, TOKİ'lerin olduğu bölgeye ulaşmakta sıkıntılar yaşanıldığı belirtiliyor. 

 

BALIKESİR'DE AÖL SINAVI İPTAL EDİLEBİLİR Mİ?

Yarın Açık Öğretim Lisesi Sınavı'na girecek öğrenciler AÖL sınavlarının iptal edilip edilmediğini merak ediliyor. Bu konuada Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yada Balıkesir Valiliği'nden yapılmış bir açıklama yok. Bu akşam kar yağışının seyrine göre yetkililerin bir araya gelip konuyu değerlendirmesi bekleniyor. İstanbul'da da kar yağışının çok yoğun olması bölge genelinde AÖL Sınavları'nın iptal edilme olasılığını doğuruyor.

 

Geçen yıl benzer bir şekilde Doğu'da Van Bitlis ve Hakkari'de yoğun kar yağışı yaşanmış ve Açık Öğretim Lisesi Sınavları'na denk gelmişti. Milli Eğitim Bakanlığı bu illerde AÖL sınavlarını iptal ederek 1 ay kadar sonra yeni kitapçıklarla yapmıştı. Benzer bir uygulamanın bu hafta sonu yapılacak Açık Öğretim Lisesi Sınavları için belli illerde uygulanabileceği belirtilyor.