Batman Valisi'nden sokağa çıkma yasağı gelebilir uyarısı

Batman'da korona virüsle ilgili son durumun çok kötü olduğunu açıklayan Batman Valisi Hulusi Şahin, gerekirse hükümetten sokağa çıkma yasaklarının Batman'da da uygulanması talebinde bulunabileceklerini ifade etti.

Batman Valisi'nden sokağa çıkma yasağı gelebilir uyarısı

Batman'da korona virüs vaka sayılarının hızla artması nedeniyle bir açıklama yapan Batman Valisi Hulusi Ceyhan, "Türkiye pik noktasını görmüş ve veriler inişe geçmişken, Batman'da salgın yeni yeni yayılıyor ve Batman daha pik noktasını görmedi. Türkiye genelindeki salgının olumlu seyrini gören Batmanlılar rehavete kapılıyor ve özellikle iftardan sonra kendilerini sokaklara atıyorlar. Sosyal mesafenin unutulduğu yoğunluklar görüyoruz. Eğer durum böyle devam ederse yaklaşmakta olan Ramazan Bayramı Batmanlılar için zehir olabilir." açıklaması yaptı. 

Batman'daki son durumla ilgili verileri açıklamayan Vali Hulusi Şehin, Batmanlıları evlerinde kalmaya ve dışarı çıkmak zorunda olanları da sosyal mesafe kurallarına uymaya çağırdı. Huzurlu bir bayram geçirmek için bugünlerde her Batmanlının dikkat etmesi gerektiğini ifade ederek, aksi halde çok radikal kararlar alacaklarını ifade etti. 



Batman’ın daha pik noktasını görmediğine dikkat çeken Vali Şahin, kentte vakaların hızla arttığını ifade ederek, yeni alınan kararlarla şehirdeki hareketliliğin durdurulacağını söyledi. Cumartesi gününden itbaren Gülistan Caddesi ve Turgut Özal Bulvarı’nın saat 20:00 ile 03:00 arasında yaya trafiğine kapatılacağını ifade eden Vali Şahin, Cudi Mahallesi’nin ana caddesi olan Cizre Bulvarında’da Cumartesi ve Pazar günleri 20:00 ile 03:00 saatleri arasında yaya trafiğine kapatılması kararı alındığını ifade ederek, yarından itibaren trafiğe çıkacak araçlarda tek çift uygulamasına geçileceğinin haberini de vermiş oldu.

Ayrıca kentte Emniyet, Zabıta, Tarım, Ticaret ve Sağlık Müdürlükleri’nden elemanların olacağı 5 büyük ekip kurulacağını ve bu ekiplerin kentteki marketleri dolaşacağını ifade eden Vali Hulis Şahin, “Bu ekipler kentteki tüm marketlere girerek denetim yapacaklar. Maske takılıp takılmadığından eldivenle sebze meyve alımının yapılıp yapılmadığına kadar tüm detayları yerinde inceleyecekler. Kurallara uymayanlara cezalar kesilecek.” dedi.

Ayrıca Batman’da durumun böyle gitmesi halinde Ankara’dan hükümetten Batman’da sokağa çıkma yasağının uygulanmasını talep edebileceklerini söyleyen Vali Hulusi Şahin, pandeminin Batmanlıların sağlığını ciddi anlamda tehdit ettiğine dikkat çekerek, Batman’ın huzurlu bir bayrama girmek için kurallara uyması gerektiğini aksi takdirde daha ağır tedbirlere başvuracaklarını ifade ederek, tüm Batmanlılardan kurallara uymalarını istedi.