Belediye binasının yıkımına başlandı

Van'da uzun süresidir yıkımı beklenen Büyükşehir Belediyesi hizmet binasının yıkımına başlandı. Bir süredir yıkımıyla ilgili ne olacağı merak edilen belediye binasının altındaki belediye pasajı esnafı da boşaltılarak yıkım süreci hızlandırılmıştı.

Belediye binasının yıkımına başlandı

Van'da depremin ardından 6 yıl geçmesine rağmen bina yıkımları hala bitirilemedi. Van Büyükşehir Belediyesi'nin eski hizmet binası da yıkılmayan binalar arasındaydı. Altında bulunan pasajda onlarca esnaf bulunan belediyenin eski hizmet binasının yıkım işlemleri başladı. İş makinalarıyla yıkımına müze tarafından başlanan belediye binasının yıkımının 10 günlük bir süreçte tamamlanması bekleniyor.

 

Van'ın en işlek caddesi olan Cumhuriyet Caddesi'ne sıfır binanın ön kısmının yıkımı esnasında nasıl bir önlem alınacağı merakla bekleniyor. Bina yıkıldıktan sonra yerine ne yapılacağı da yine Vanlıların merak ettiği konular arasında yerini alıyor.Belediye binasının yıkımıyla birlikte Cumhuriyet Caddesi'ndeki çirkin görüntü de ortadan kaldırılmış olacak. Belediye binasının yanında bulunan ve yapımı bir türlü tamamlanamayarak espri konusu haline dönüşen City Van AVM'nin de bitmesiyle beraber caddenin o bölgesine yeni bir soluk olması bekleniyor. 

 

Büyükşehir Belediye binası 2011 Van depremlerinde ağır hasar almış ve yıkımıyla ilgili karar alınmıştı.