Doğu Anadolu'nun en modern barınağı kuruluyor

Van Büyükşehir Belediyesine ait Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon merkezinde son bir yılda 7 bin 533 hayvan tedavi edilirken, 3 bin 713 köpek ve kedi de kısırlaştırıldı.

Doğu Anadolu'nun en modern barınağı kuruluyor

Van Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığınabağlı Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi, içerisinde barındırdığıteknolojik imkânlar ve yürütülen titiz çalışmalarla bölgede adından sıkça sözettiriyor. Doğu Anadolu bölgesinin en büyük ve en modern hayvan bakım verehabilitasyon merkezi olma özelliği taşıyan merkezde, aynı anda 200 hayvantedavi ve gözlem altında tutulabiliyor. Son bir yılda da merkezde hastalık veyaralanmalardan yaklaşık 7 bin 533 hayvan tedavi edildi. Ayrıca kontrolsüz üremeninönüne geçebilmek için de 3 bin 713 hayvan kısırlaştırılarak yeniden doğal yaşamalanlarına bırakıldı.

Barınakta yürütülen çalışmalar hakkında konuşan Sağlıkİşleri Dairesi Başkanı Adil Allahverdi, Hayvan Bakımevinin bir toplama kampıdeğil, bir hastane gibi hizmet verdiğini söyledi.

Merkezde sokak hayvanlarının bakım, beslenme, hastahayvanların tedavileri ile aşılarının yapıldığını anlatan Başkan AdilAllahverdi, salgın günlerinde de hiçbir zaman sokak hayvanlarını yalnızbırakmadıklarını kaydederek şöyle konuştu;

‘‘Sokaklardaki küpesiz, kısırlaştırılmamış hayvanlar toplamaekipleri tarafından alınarak bakım evine getiriliyor. Buraya gelen köpekler,titizlikle yürütülen operasyonla kısırlaştırılarak bir süre gözetim altındantutuluyor. Daha sonra yine ekiplerimiz tarafından 5199 sayılı kanun gereğialındığı ortama geri bırakılıyor. Hasta hayvanlara yönelik de aynı işlemuygulanıyor. Barınak bünyesinde, geçtiğimiz yıldan bu yana, 7 bin 533 hayvantedavi edilirken 3 bin 713 hayvan kısırlaştırdık. Yine bu süre zarfında 192hayvanın da sahiplendirilmesini gerçekleştirdik.”

Barınaktan hayvan sahiplenmek isteyen 18 yaşından büyükherkes, kimlik fotokopileri ile müracaat edip hayvan sahiplenebilirler.