Doğuda dondurucu soğuklar etkili oluyor

Doğu Anadolu Resmen buz tutuyor. Bölgedeki illerin bir çoğunda sıcaklık -10 dereceninde altına indi. Evlerini ısıtmakta zorlanan vatandaşlar elektrik kesintilerinden şikayetçi oluyor. İşte Doğu Anadolu Bölgesi'nde son durum..

Doğuda dondurucu soğuklar etkili oluyor

Doğu Anadolu Bölgesi son bir kaç gündür en soğuk günleriniyaşıyor. Kışın çetin geçtiği bölgede hava sıcaklıkları -20 derecenin altınadüştü. Bölgenin en soğuk ili Ağrı olarak öne çıkıyor. Ağrı’da dün gece havasoğukluğu -25 dereceyi gördü. Ardından gelen il ise Ardahan olarak dikkatçekiyor. Sonra sırasıyla Erzurum,Iğdır, Erzincan dikkat çekiyor.

Van’da da hava sıcaklığı dün gece -15 dereceyi görürkenşehirde binalardan sarkan buz sarkıkları da dikkat çekiyor. Öte yandan ildehaftasonu kar yağışı başladı ve zaman zaman yoğun bir yağışı kenti beyazabürümeye devam ediyor.

Meteorolojiden alınan bilgilere göre bölge geneli karyağışlı ve ara ara bulutlu geçecek. Soğukların etkisini iyiden iyiyegöstereceği belirtilirken, vatandaşlar don ihtimaline karşı uyarılıyor.Sıcaklığın mevsim normallerinde olduğuna dikkat çeken Meteoroloji, bölgedekikar yağışının akşama doğru etkisini azaltacağını açıkladı.

Yollarda özellikle donla beraber gizli buzlanmaya dikkatçeken yetkililer,sürücüleri bu tehlikeye karşı uyarıyorlar ve maddi hasarlıkazaların artabileceği telkininde bulunuyorlar. Bölge de yaşayan insanların busoğuklara alışkın olduğu biliniyor ve soğukla başetme yollarını artık geçmiştengelen kültürle öğrendikleri belirtiliyor.

Van’da son dönemde yaşanan elektrik kesintileri nedeniylekombiler çalışmayınca soğukta kalan bazı aileler evlerine eskiye dönerek sobakurma dönemine başladılar. Elektrik kesintilerinin yaşandığı vakitlersobalarını yakarak ısınma ihtiyacını karşılayan vatandaşlar, TEDAŞ’ın kışınelektrik kesinti yapmama ve arızalara çok erken müdahale etmesi gerektiğinisöylediler.