Gevaş Belediyesi 2016 yılının icraatlarını açıkladı

Gevaş'ın 2016 yılında Altın Çağı'nı yaşadığını söyleyen Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, 2016 yılındaki icraatlarını anlattığı genel bir değerlendirme yaptı. Esenyurt Belediyesi'yle kardeş belediye olan Gevaş Belediyesi'nde bakın 2016 yılında neler yapılmış..

Gevaş Belediyesi 2016 yılının icraatlarını açıkladı

Van’ın Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, ilçenin yeni yatırımlarla her geçen gün daha çok modernleştiğini belirterek, belediye yatırımları açısından ilçenin altın çağını yaşadığını söyledi. 



Belediyenin 2016 yılında yaptığı çalışmalarla ilgili bilgi veren Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, ilçeyi daha modern bir hale getirmek için çabalarının devam ettiğini söyledi. Başkan Hakan, ilçenin 2016 yılında belediye yatırımları bakımından altın çağını yaşadığını belirterek, “Biz 2016 yılı altın çağımız olacak demiştik ve belediyecilik alanında yaptığımız çalışmalarla verdiğimiz bu sözü yerine getirdik. 2016 yılında ilçe merkezindeki tüm cadde ve sokakları parke kilit taşı ile döşedik. Çarşı merkezini ışıklandırdık. Yine mahalle yollarımızı sıcak asfalt ile kapladık.


 Hizmete cevap veremeyen belediye hizmet binamızı yıktırarak yerine modern bir bina yaptırdık. Özetle ilçe merkezimiz modern bir görünüme kavuştu. Belediyecilik alnında 2016 yılı ilçemiz için altın çağını yaşamıştır. Bu çalışmalarımız 2017 yılında da devam edecektir. Gevaş halkı hizmetin en iyisine layıktır ve bizler de onlara hizmet etmek için çabalıyoruz” dedi.



Belediye tarafından yapılan çalışmalar hakkında teknik bilgi veren Fen İşleri Müdürü Harun Ayas da, “2016 yılının Nisan ayı itibariyle ilçe merkezinde ve Hişet Mahallesinde toplamda 32 bin metrekarelik kilit taşı yol kaplama işi ile 8 bin metrekarelik karo kaldırım yapımı tamamlanmış olup, çarşı merkezindeki cadde ve sokakların tümü modern bir görünüm kazanıp esnafımızın toz ve çamur mağduriyeti ortadan kaldırılmıştır. 


Yine kardeş belediyecilik çerçevesinde Samsun Büyükşehir Belediyesinin gönderdiği granit küp ve plak taşları ile ilçemiz İstiklal, Sakarya, İnönü, merkez ve Hüsrev Yıldız caddelerinde 7 bin metrekarelik küp taşı yol döşeme işi ve 6 bin metrekarelik plak kaplama kaldırım çalışması yapılmış olup; Hüsrev Yıldız, İnönü, Sakarya ve merkez caddelerinde dekoratif şık yol aydınlatmaları yapılmıştır. Aynı zamanda Samsun Büyükşehir Belediyesince finanse edilen şehir meydanı yapımı kapsamında Merkez Camii yanında bulunan baraka büfeler yıktırılıp, ilçemiz Orta Mahallesi Mehmet Akif Ersoy Sokağının güneyinde bulunan alanda 12 adet dükkan, 1 adet bay, 1 adet bayan WC ve 1 adet de mescit yaptırılmıştır.


Bunun yanında yine ilçemiz Selimiye, Elmalı, Bahçelievler ve Karşıyaka mahallelerinde toplam 17 kilometre sıcak asfalt işi yapılarak şehir merkezinde 650 metre yağmur suyu drenaj çalışması gerçekleştirilmiştir. Kırsal mahallerde DAP Bölge Kalkınma İdaresinin hibe destekleriyle 20 adet sulama kanalı projemizin 16 tanesi tamamlanmış ve 4 tanesi de 2017 yılının inşaat sezonu başlangıcında çalışmalarına başlanarak ilçe halkının hizmetine sunulacaktır.


Bütün bu hizmetlerimizin yanında kardeş belediyecilik çerçevesinde ve başkanlığımızın ikili ilişkileri sayesinde Esenyurt Belediye Başkanlığınca ilçemize yakışmayan belediye hizmet binası yıkılarak yerine toplamda bin 200 metrekarelik modern ve ihtiyaca cevap verebilecek yeni bir belediye hizmet binası kazandırılmıştır” ifadelerini kullandı.