İnşaatta ölen öğrencinin yürek yakan hayali!

Dün Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde okuyan Remzi Ersu'nun arayıl tatilinde harçlığını çıkarmak için İstanbul'da bir inşaatta çalışırken iş kazası sonucu ölümü herkesi derinden üzmüştü. Bugün o öğrenci memleketi olan Van Başkale'de gözyaşları arasında toprağa verildi ve inşaatta ölen öğrencinin yürek yakan hayali ortaya çıktı. İşte Remzi Ersu'nun cenaze töreni ve ardından kalanlar..

İnşaatta ölen öğrencinin yürek yakan hayali!
Van'ın Başkale İlçesi kütüğüne bağlı Remzi Ersu kendi memleketinde İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü 2. sınıfta okuyordu. Ara yıl tatilinde harçlık kazanmak için gittiği İstanbul'dan köyüne cenazesi döndü Remzi'nin.. 22 yaşında Remzi Ersu'nun cenaze töreninde konuşan akrabaları ve arkadaşları onun yürek yakan hayalini açıkladılar. 

Remzi Ersu'nun yoksulluktan İstanbul'a gittiği ve burada bulunan yakınlarının yardımıyla inşaatta işe girdiği öğrenildi. Baba Mehmet Nuru Arsu acılıydı ve  "Yoksulluğun gözü kör olsun." diyordu adeta bakışlarıyla..



Remzi'nin okul arkadaşları "Remzi'nin hayali kaymakam olmaktı." dediler. Gözyaşları arasında toprağa verilen Remzi Ersu'nun ardından yürek yakan hayali kaldı. Üzerine beton blok düşen Remzi'nin kendiyle birlikte hayalleri de öldü. 




Remzi'nin yanındaki yeğeni Sefer Deli'nin de hastanede tedavisi sürüyor. Remzi Ersu'nun cenazesi İstanbul'dan dün teslim alındı ve kiralanan bir otobüsle bu sabah Van'a ulaşarak kendi ilçesinde kendi köyünde zorlu kış şartlarında son görev yerine getirildi ve defnedildi. 

Cenaze törenine yaklaşık 700 kişinin katıldığı Remzi Ersu'nun cenazesi için Yüzüncü Yıl Üniversite'si de Remzi'nin arkadaşlarına bir otobüs tahsis ederek Van Merkez'e 140 kilometre uzaklıktaki Tokluca Köyü'ne gitmelerini sağladı. 12 çocuklu bir ailenin en büyük çocuğu olduğu olan Remzi Ersu'nun 50 yaşındaki babası çiftçilik yaparak geçimini sağlıyor. 




Remzi'nin arkadaşları onun adının üniversitenin bir yerinde yaşatılmasını istediler. Sessiz ve sakin, efendi kişiliğiyle bilinen Remzi Ersu,İstanbul'a okul harçlığını çıkarabilmek için gitmişti.