İpekyolu Belediyesi ağır hasarlı binaları yıkıyor

İPEKYOLU’NDA KAÇAK, AĞIR HASARLI YAPILAR ORTADAN KALDIRILIYOR

İpekyolu Belediyesi ağır hasarlı binaları yıkıyor

Van'ın İpekyolu Belediyesi kentsel dönüşüm çalışmalarıkapsamında çevre ve görüntü kirliliği oluşturan ve tehlike arz eden kaçak, ağırhasarlı yapıların yıkımına devam ediyor.


“DAHA ÖNCE ONLARCA YAPININ YIKIMI YAPILDI”

İpekyolu Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü Yıkım ve KaçakYapılar Şefliği ekipleri ile Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün ortakçalışmaları neticesinde daha önce tespitleri yapılan, kentsel dönüşüm kapsamınaalınan, görüntü kirliliğine neden olan bakımsız, yıkılma ve çökme tehlikesiylekarşı karşıya bulunan ağır hasarlı ve kaçak binalar için yasal işlembaşlatıldı. Yasal işlemin ardından gerekli güvenlik tedbirleri alındıktan sonrakontrollü bir şekilde ilçenin Bahçıvan, Şerefiye, Halilağa, Ali Paşa,Cevdetpaşa ve Hatuniye mahallelerinde onlarca yapının yıkım işlemigerçekleştirilmişti.


“3 YAPININ YIKIM İŞLEMİ DAHA GERÇEKLEŞTİRİLDİ”

İpekyolu Belediyesi Yapı Kontrol Müdürlüğü Yıkım ve KaçakYapılar Şefliği kontrolünde bu kez Serhat Mahallesi Vali Sokakta gerekligüvenlik tedbirleri alındıktan sonra 1’i kaçak 2’si kentsel dönüşüm kapsamında3 yapının yıkımı gerçekleştirildi.


“YIKIMLAR DEVAM EDECEK”

Belediye yetkilileri yasal mevzuatlara aykırı, imar planlarıdışında, doğayı tahrip eden ve vahşi yapılaşmanın önüne geçmek amacıylabaşlatılan yıkımların süreceğini bildirdi.