İstanbul Emirganda gecekondulara tapu verilecek

Sarıyer Belediyesi son yaptığı meclis toplantısında Emirgan civarında bulunan gece kondularda oturan vatandaşlar için müjdeli bir haberin kararını aldı. Alınan karara göre Emirgan Mahallesi’ndeki 951 No’lu ada üzerinde bulunan yaklaşık olarak 700 gece konduya tapu verilmesi kararlaştırıldı.

İstanbul Emirganda gecekondulara tapu verilecek

Sarıyer Belediyesi’ninEmirgan Mahallesi’nin Islah Çalışmaları adını verdiği çalışmayla alınan kararonay için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne gönderildi. Eğer belediye meclisibu karara onay verirse 700 gecekondu sahibi tapusuna kavuşacak.

 

Hürriyet Gazetesi’nin haberine göre;Sarıyer’de bulunan Emirgan Mahallesi’nin ıslahına yönelik yürütülen birçalışmada Emirgan Mahallesi’nde 700 gecekonduyu kapsayan bir af niteliğindekarar alınarak gecekondu sahiplerine af öngören bir çalışma Sarıyer Meclisi’ndengeçerek onaylandı. Büyükşehir Belediyesi’ne gönderilen kararın tamamen yasalçerçeveler içinde olduğunu söyleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç,kararınred yemesi durumunda işin arkadasında başka manevralar olabileceğini söyledi.


Üniversitelerin görüşleride alınarak yapılan çalışmada İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’yle deişbirliği yapıldı ve üniversite kararın alınabileceğini ve bu kararın BoğaziçiKoruma Kanunu’na bir engel teşkil etmediği kararının verildiği belirtiliyor. 

 EmirganMahallesi’nde oturan 700 gecekondu sahibi şimdi İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ninne karar vereceğini dört gözle bekliyorlar.