İstanbul'da kar yağışı kaç gün sürecek

Mega şehir İstanbul'da yağan kar kenti beyaza bürüdü.Yağan kar sonrası trafik allak bullak oldu.İstanbul'da yaşayanlar karın kaç gün yağacağını merak ediyor

İstanbul'da kar yağışı kaç gün sürecek

Mega şehir İstanbul'da yağan kar kenti beyaza bürüdü.Yağan kar sonrası trafik allak bullak oldu.İstanbul'da yaşayanlar karın kaç gün yağacağını merak  ediyor

Saat 20.00'den sonra başlayan kar yağışı, gece boyu ve Cumartesi günü devam edecek.Yaklaşık 36 saat sürecek kar yağışı sonrası 20 cm üzerinde kar örtüsü bırakması bekleniyor.

Meteoroloji İstanbul Bölge Müdürlüğü yetkilisi, beklenen kar nedeniyle paniğe gerek olmadığını ifade ederek, şu bilgileri verdi:

 

“Güneyli kuvvetli rüzgar ve lodosla beraber bugün öğle saatlerine kadar yağmur devam edecek. Bugün öğleden sonra hava soğumaya başlıyor. Rüzgar, kuzeye dönüyor. Hava da yavaş yavaş karla karışık yağmura geçiyor. Hava bugün saat 20.00 gibi kara çevirecek. Gece boyunca ve cumartesi öğlene kadar da yoğun şekilde kar yağışı bekliyoruz. Cumartesi, pazar ve pazartesi de kar yağışı aralıklarla devam edecek.”