İstanbul’da yoğun kar yağışı ne zaman başlıyor!

İstanbul'a yoğun kar yağışı geliyor. Son 6 yılın en sert kışının yaşanacağı İstanbul'da yoğun kar yağışı ne zaman başlıyor? Hava sıcaklığının ani olarak 15 derece birden düşmesinin beklendiği İstanbul'da bakın meteoroloji yoğun kar yağışıyla birlikte neler tahmin ediyor.

İstanbul’da yoğun kar yağışı ne zaman başlıyor!

Meteoroloji’den öyle bir uyarı geldi ki 3 günden beridir bu uyarı konuşuluyor. İstanbul’da yoğun kar yağışı olacağı hatta kar yağışının İstanbul’un yüksek kesimlerinde 40 cm’ye ulaşacağı yönündeki gelen haberlerde son 6 yılın en yoğun kar yağışı deniliyor. Peki İstanbul’da yoğun kar yağışı ne zaman başlayacak. 


CUMA SAAT 20:00'DE BAŞLIYOR

Meteoroloji İstanbul için alarm günü olarak Cuma gününü gösterdi. Cuma akşamı saat 20:00’den itibaren yoğun bir şekilde kar yağacağını söyleyen Meteoroloji Müdürlüğü İstanbul’da kar yağışının Çarşamba’ya kadar aralıklarla süreceğini söylüyor.


 


MARMARA'YI ETKİSİ ALTINA ALACAK

Kar yağışı Bursa ,Kütahya,Eskişehir gibi pek çok ili de etkileyecek. İstanbul’daki yoğun kar uyarısına benzer bir uyarı Cumartesi günü için Ankara içinde yapıldı. Haftasonuna denk gelmesi trafik açısından biraz daha rahat geçeceğe benziyor. 


Marmara Bölgesi’nin tamamını etkisi altına alacak kar yağışının yarın akşamdan İstanbul’da başlayacağını ve kendini iyiden iyiye hissettireceği belirtiliyor.


AKŞAM BASTIRACAK YOĞUN KAR

Yarın öğlenden sonra İstanbul’da hava ciddi derecede soğuyacak ve önce karla karışık yağmura,sonra kar yağışına dönüşecek. Gece boyu ve cumartesi öğlen saatlerine kadar yoğun bir yağışı görüleceğini bildiren yetkili, Pazartesi akşam saatlerine kadar aralıklarla kar yağışı beklediklerini söyledi. 


6 YILIN EN SERT KIŞ GÜNLERİ


15 derecelik ani bir ısı düşüşünün olacağı haftasonunda -6 derece soğukların görüleceği ve son 6 yılın en sert kış günlerinin yaşanacağı belirtiliyor.