Konya'da yarın okullar tatil mi? 11 Ocak Konya kar tatili

Konya'da yarın okullar tatil mi? Yoğun kar yağışının beklendiği Konya'da Selçuk Üniversitesi eğitim-öğretime bir gün ara verdi ve tatil oldu. Konya'da ilk ve orta dereceli okulların tatil olup olmadığı öğrenciler ve veliler merak ediyor. Konya Valiliği'nden kar tatiliyle ilgili bir açıklama var mı?

Konya'da yarın okullar tatil mi? 11 Ocak Konya kar tatili

Yurt genelinde etkisini gösteren kar yağışının yarın Konya ve Burdur çevresinde etkili olması ve yoğun kar yağışı şeklinde yağması bekleniyor. Hava durumu raporlarına göre Konya'daki öğrencilerin ve velilerin yarın okulların tatil edilmesi beklentisi var. Konya Valiliği'nden henüz yapılmış bir kar tatili açıklaması yok. 

 

VALİLİK'TEN SON DAKİKA TATİL AÇIKLAMASI

 

Valiliğimizce; yoğun kar yağışı, aşırı buzlanma nedeniyle il merkezinde 11 Ocak 2017 Çarşamba günü (Meram Karatay Selçuklu ilçelerinde) ilk ve orta dereceli okullar 1 gün tatil edilmiştir. Ayrıca Başbakanlığın 03 Aralık 2002 gün ve 2002/58 sayılı Genelgesinin 3. Maddesine göre İl genelinde tüm Kamu Kurum ve Kuruluşlarında 11.01.2017 (Çarşamba) tarihinde Hamileler ve Engelliler, (Harp Malulü ve gazilerden % 40 üzeri sağlık raporu bulunanlar) Özel Kreş ve Gündüz Bakımevleri, Çocuk kulüpleri de bir gün süre ile idari izinli sayılacaklardır.
 
Diğer ilçelerde okulların tatil edilmesi kararının alınmasının takdiri ilçe kaymakamlıklarındadır.
 
Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

 

SELÇUK ÜNİVERSİTESİ'NDEN TATİL KARARI

Selçuk Üniversitesi Konya'daki yarınki hava koşullarını dikkate alarak üniversite genelinde 1 günlük kar tatili ilan etti. İlk ve Orta Dereceli Okullar için Konya Valiliği'nin bu yönde bir karar alabileceği belirtiliyor. 

 

KONYA'DA KUVVETLİ VE YOĞUN KAR YAĞIŞI BEKLENİYOR

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün Konya'ya merkezine dair tahminleri "Çok bulutlu, yarın (Çarşamba) sabah saatlerine kadar kuvvetli ve yer yer yoğun kar yağışlı" şeklinde olarak yer alıyor. Yarında gün boyu şiddetli rüzgar ve aralıklı kar yağışı olacağı tahmin ediliyor. 

 

KONYA'DA OKULLAR TATİL OLACAK MI?

11 Ocak Çarşamba günü Konya'da okullar tatil olacak mı olmayacak mı? Haber Gazete olarak takip ediyoruz ve kar tatili kararı açıklanırsa sizlerle paylaşacağız.