Kütahya'daki tren kazasında yaralananların isimleri

Kütahya'da meydana gelen tren kazasında 1 kişi hayatını kaybetti 14 kişi de yaralandı. Hayatını kaybeden kişinin Erhan Asılbay olduğu öğrenilirken kazanın nasıl meydana geldiğinin ayrıntıları da belli oldu.

Kütahya'daki tren kazasında yaralananların isimleri

Kütahya'da bu akşam meydana gelen kazanın ayrıntıları netleşiyor. Dumlupınar Mahallesi'ndeki hemzemit geçitte meydana gelen kazada makinistliğini Resul Derin ve Abdülhalim Kara'nın yaptığı trenin bariyersiz hemzemin geçitte geçerken Erhan Asılbay yönetimindeki cam yüklü tıra çarptığı, TIR şoförü Erhan Asılbay'ın olay yerinde kaybettiği ve 14 kişinin de yaralandığı öğrenildi. 


Makinist Abdülhalim Kara sıkıştığı yerden AFAD ve itfaiye ekiplerinin çabalarıyla 1 saat sonucunda çıkarılabildi ancak.. Yarılılar Dumlupınar Üniversitesi Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken, TIR şoförünün cenazesi de otopsi yapılmak üzere morga kaldırıldı. 


Kaza sebebiyle demiryolu 3 saat boyunca kapalı kalırken, görgü tanıkları aniden çıkan TIR'ı tenin ikaz etmesine rağmen çekilmediğini ve kazanın kaçınılmaz olduğunu söylediler. Yaralıların bir çoğunun tren içinde sert savrulmadan dolayı yaralandıkları belirtiliyor.