Mersin'de sel felakati! Can kaybı 2'ye yükseldi

Mersin'de sel felakati yaşanıyor. En son 2001'de böyle bir yağış düştüğünü söyleyen yetkililer, vatandaşların mecbur kalmadıkça evlerinden dışarı çıkmamalarını istedi. İşte Mersin'de yaşanan zorlu günün detayları..

Mersin'de sel felakati! Can kaybı 2'ye yükseldi
Rusya üzerinden gelen yağışlı hava Mersin’de etkisini yoğun bir şekilde gösterdi. Su basan Mersin’de ilk belirlemelere göre 2 kişi hayatını kaybetti. Hayatını kaybeden 30 yaşlarında bir kadının cesediyle bir erkeğin cesedi derede bulundu. 

Yalınayak Mahallesi’nde yaşayan 30 yaşlarındaki kadının debisi yükselen suya kapıldığı ve hayatını kaybettiği haberleri sonrası aynı derede bir de erkek cesedi bulundu. Dün geceden itibaren başlayan yoğun kar yağışı sonrası sabahta yağış etkili bir şekilde devam etti. 

Sabah okuluna,işine gitmek isteyenlere zor anlar yaşatan sel suları sonrası kentin bir çok noktasında araçlar suların altında kaldı. Bazı velilerin çocuklarını sırtlarında taşıyarak okula götürmek zorunda kaldıkları Mersin’de, 34. Caddeden geçerken sel sularına kapılınca birbirlerine tutunup sel sularına karşı direnerek kendi imkanlarıyla hayatta kalmayı başardılar. 

Belediyeye ait toplu taşıma araçlarını da suların bastığı selde, çukurda olan mahallelerde ev ve iş yerleride su doldu. 

Bu gelişmeler sonrası Mersin Valiliği duruma el koyarak yağışla birlikte yaşanan sıkıntılardan dolayı 7 ilçede eğitime bir gün süreyle ara verildi. 

Büyükşehir Belediyesi yaptığı açıklamada sel felakati sonrası vatandaşları mecbur olmadıkça evlerinden dışarı çıkmamaya çağırdı ve Cuma günü öğlene kadar yağışın devam edeceğini söyledi. 

Şimdiye kadar en son 2001’de böyle bir yağış yağdığını açıklayan Büyükşehir Belediye resmi rakamlara göre o zaman metrekareye 127 metrekare yağış yağdı ve o zamanda yine ciddi bir zararla atlatıldı. 

Sel riskinin olduğunu belirten Meteoroloji yetkilileri vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.