Munzur Vadisi'nin Jeopark olması için önemli adım

Tunceli Belediyesi Munzur Vadisi’nin jeopark olması için önemli ve anlamlı bir adım attı.

Munzur Vadisi'nin Jeopark olması için önemli adım

Tunceli Belediye Meclisi, Belediye bünyesinde “Jeopark Birimi” oluşturulması kararı aldı. Tunceli Belediyesi, TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası ile 24-25 Eylül tarihleri arasında Tunceli Belediyesi Konferans Salonu’nda ortaklaşa gerçekleştirilecek olan “Munzur Vadisinin Jeopark Potansiyeli ve Jeoturizm Çalıştayı’ndan önce belediye bünyesinde “Jeopark” birimi oluşturacak.

Munzur Vadisi’nin sahip olduğu flora ve faunanın yanı sıra, jeolojik, jeomorfolojik, tektonik, karstik alanların UNESCO kriterleri çerçevesinde tespit edilerek tescil edilmesi, korunarak gelecek nesillere aktarılması, bugün ise insanlığın hizmetine “jeoturizm” yoluyla sunularak bölge insanın ekonomik kalkınmasına destek verilmesi amacıyla başlatılan projenin Tunceli Belediyesinin kurumsal yapısı altında yürütülmesini sağladı. Munzur Vadisinin Jeopark statüsüne kavuşturularak korunması yönünde alınan bu anlamlı karar dolayısıyla Belediye Başkanı Sayın Mehmet Fatih MAÇOĞLU’nun şahsında tüm belediye meclisini tebrik ediyoruz.

TMMOB Jeoloji Mühendisleri Odası “81 İl’de 81 Jeopark” projesi kapsamında, yerel yönetimlerin kendi bölgelerinde yer alan çevresel kaynak ve varlıklara sahip çıkan tüm yaklaşım ve çalışmalarını desteklemeye devam edeceğini açıkladı.