Mustafa Yalçın kimdir? Van Büyükşehir'e atandı

Van'a Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter'i Mustafa Yalçın kimdir? Van'a Kayseri'den yapılan süpriz atamayla Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterlik görevini yürütecek olan Mustafa Yalçın'la ilgili biraz araştırma yaptık.

Mustafa Yalçın kimdir? Van Büyükşehir'e atandı
Mustafa Yalçın'ın 10 yıllık bir öğretmenlik geçmişi var. 10 yıl öğretmenlikten sonra 21 yıl boyunca Kayseri Büyükşehir Belediyesi'nde yöneticilik yapan Mustafa Yalçın emeklilik talebinde bulunarak 29 Haziran 2015'te görevini devretti. 

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik,çalışmalarından çok memnun olduğu Mustafa Yalçın'dan ricada bulunarak Emeklilikten sonra Kay-Tur A.Ş'nin başına geçmesini istedi ve aralarında yakın dostluk bulunan ikilinin talebini Mustafa Yalçın geri çevirmedi ve Kayseri Belediyesi'nin şirketi olan Kay-Tur'un başına geçti. 

Dün akşam İçişleri Bakanlığı atamasıyla görev tevdi edilen Mustafa Yalçın'ın Pazartesi Van'a gelerek Van Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreterliği görevine başlaması bekleniyor. Mustafa Yalçın'ın bölgede hedeflenen Ak Parti belediyeciliğini Van'da uygulamak için görevlendirildiği belirtiliyor. Yıllara dayanan tecrübesiyle Van'daki başarılı çalışmalarıyla bölgede örnek bir belediyecilik hedefiyle gelen Mustafa Yalçın hemşehrisi olan Van Valisi'yle birlikte çalışacak. Van Valisi Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na kayyım olarak atanmıştı bilindiği üzere..


MUSTAFA YALÇIN İÇİN "BAŞARILI BÜROKRAT, GÜVENİLİR DOST"

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Mustafa Yalçın'ın başarılı bir bürokrat ve güvenilir bir dost olduğuna vurgu yaparak, "Kendisinden son derece memnunduk. En başarılı bürokratımız ve en güvenilir dostumuzdu. Yaptığı hizmetlerden dolayı kendisine teşekkür ediyoruz. Ayrılmayı talep ettiğinde yeni dönemde belediyemizde ve bağlı şirketlerdeki ticari işletmeleri bünyesine almayı planladığımız KAY-TUR A.Ş'nin başına geçmesini rica ettik. Bizi kırmadı ve kabul etti. İnşallah bundan sonra, tıpkı İstanbul Büyükşehir Belediyesi BEL-TUR A.Ş gibi faaliyet gösterecek olan KAY-TUR A.Ş'de Yönetim Kurulu Başkanı olarak çalışmaya devam edecek. Müzeler, Hayvanat Bahçesi, kafe ve restoranlar gibi işletmelerimizin tamamı bu şirkete bağlı olarak çalışacak" dedi.