Siirt'te polis memuruna DEAŞ gözaltısı

Siirt'te bugün gerçekleştirilen operasyonda DEAŞ'ı öven ve örgüt lehine paylaşımlarda bulunan bir polis memuru evinde gözaltına alındı. Sosyal Medyadaki paylaşımları nedeniyle gözaltına alınan polis emniyete götürülerek ifadesi alınmaya başlandı.

Siirt'te polis memuruna DEAŞ gözaltısı

Başbakan dün özellikle Sosyal Medya serbest bir alan değildir,yazdığınız attığınız her mesaj suç içeriyorsa gereği yapılır demişti. Bugün Siirt’te bu sözlerin ispatı olan bir gelişme yaşandı. Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı sosyal medya da DEAŞ’ı öven ve terör örgütü lehine mesajlar paylaşan bir hesap tespit etti.


MESLEKTAŞLARI GÖZALTINA ALINDI

Ardından bu paylaşımı yapan kişi bilgisine ulaşıldı ve bu kişinin bir polis memuru olduğu anlaşıldı. Başsavcılığın talimatıyla gözaltı kararı verilen polis memuru, meslektaşları tarafından evine baskın yapılarak gözaltına alındı.


KARAR EMSAL TEŞKİL EDEBİLİR

Emniyete götürülen polis memurunun ifadesinin alındığı belirtiliyor. Polis memuruyla ilgili ne karar çıkacağı merakla bekleniyor. Zira burdan çıkacak karar bundan sonra bu tür durumlarda emsal teşkil edebilecek.


BARBAROS ŞANSAL TUTUKLANDI

Modacı Barbaros Şansal’da yılbaşı gecesi sosyal medya hesabından attığı videolu kutlama mesajında alenen Türk Halkına ve Türkiye’ye hakaret etmişti. Önce KKTC’den sınırdışı edilen Şansal,Türkiye’ye geldiği hava alanında gözaltına alındı ve çıkarıldığı adli makamlar tarafından tutuklanma kararı alındı.