Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik Kimdir? FETÖ'den tutuklandı

Uşak'ta FETÖ kapsamında içinde Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik'in de olduğu, yardımcı doçentlerin olduğu toplam 9 kişi gözaltına alınmıştı. Emniyete sevkedilen zanlılar mahkemeye çıkarıldı. Mahkeme Rektör Sait Çelik hakkında tutuklama kararı verdi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik Kimdir? FETÖ'den tutuklandı
Uşaklılar Üniversite'nin Rektörü Sait Çelik'in FETÖ'den tutuklanmasıyla şok oldular. Geçtiğimiz gün Uşak Emniyeti yaptığı flaş bir operasyonla bir çok üniversite görevlisini gözaltına almıştı. Gözaltına alınanlar arasında Uşak Üniversitesi Rektörü Sait Çelik'te vardı. 

Mahkemeye çıkarılan Rektör Sait Çelik "terör örgütüne üye olmak ve yardım etmek" suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi. Rektörün makam şoförü Oğuz Ceylan'da tutuklanarak cezaevine gönderildi. 9 kişiden 4 kişi tutuklandı,4 kişide adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı, bir kişi de serbest bırakıldı. 



SAİT ÇELİK KİMDİR?


Prof. Dr. Sait ÇELİK, 1964'de Denizli'nin Çivril ilçesinde doğdu. 1985'te Selçuk Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nü başarıyla tamamladı. 1987'de Selçuk Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü  Kimya Anabilim Dalı’nda yüksek lisans eğitimini yaptı. 1992'de Fırat Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Kimya Anabilim Dalı’nda doktorasını tamamladı. Sait Çelik; 1997 yılında Doçent'lik ünvanını, 2003 yılında Profesörlük ünvanını almaya hak kazandı.  


Uluslararası ve Ulusal hakemli bir çok dergilerde yayınları bulunan Prof. ÇELİK, çok sayıda uluslararası ve ulusal sempozyum ve  konferanslarda konuşmacı ve moderatör olarak bulundu.  



       AB, DPT ve TÜBİTAK tarafından destelenen bir çok projede yönetici ve araştırmacı olarak katılan Sait Çelik İyi derecede İngilizce biliyor. Çalışmalarına uluslararası statüde 475’den fazla atıfta bulunulan Rektör Prof. Dr. Sait ÇELİK evli ve 4 çocuğu var.