Van Edremit Sahil Kordonu Projesi mahkemelik oldu

Van'a geçtiğimiz günlerde duyurusu yapılan Edremit Sahil Kordonu Projesi mahkemelik oldu. Sahil kenarında işgalci durumunda bulunanların Edremit Belediyesi'ni mahkemeye vererek alınan kararda Kamu Yararı olmadığı gerekçesiyle dava açtıkları ortaya çıktı.

Van Edremit Sahil Kordonu Projesi mahkemelik oldu

Van’ın Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli tarafından halk için hayata geçirilmesi planlanan sahil kordonunun davalık olmasına vatandaşlar büyük tepki gösterdi.




  İlçe halkı başta olmak üzere il merkezi ve çevre ilçelerden halkın yoğun bir şekilde ziyaret ettiği, ancak sosyal donatı ve yüzme alanlarından yoksun Van Gölü sahilinde Edremit Belediyesi tarafından hayata geçirilmek istenen sahil kordonu projesi tamamlandı.




Basında yer alan ve 7’den 70’e herkesin büyük beğenisini kazanan projenin hayata geçirileceği alanda yıllardır hazine arazisini işgal ederek rant elde edenlerin konuyu mahkemeye taşıması büyük tepkilere neden oldu. 




Davanın “kamu yararı yoktur” gerekçesiyle açılmasına büyük tepki gösteren vatandaşlar, “Van Gölü sahilinde halk odaklı ilk kez bir hizmet yapılacak. Tamamen kamu yararına olan projenin hayata geçirilmesiyle Van Gölü sahilinde artık rahat nefes alacağız. Ancak yıllardır buraları işgal edenlerin sağladığı rant, bu projenin hayata geçirilmesiyle sona erecek. Haksız kazançları sona ermesin diye hemen gidip dava açmaları, bu halka ihanettir. İnsafınız kurusun, sizde hiç mi Allah korkusu yok? Yıllardır hazine arazilerini kullanarak rant elde edip milletin hakkını yediniz. Siz de hiç mi vicdan yok? Memleketimize hizmet getiren devlet adamlarına sahip çıkmamız lazım. Bu proje memleketimiz için çok önemlidir. Sonuna kadar da Belediye Başkan Vekilimiz Atıf Çiçekli’nin yanındayız” dediler.




  Edremit Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli ise, projenin davalık olması üzerine twitter hesabı üzerinde bir açıklama yayınladı. Çiçekli, yayınladığı açıklamada şöyle dedi:

  “Sevgili Vanlılar, kıymetli Edremitliler. Bildiğiniz üzere sahil kordonu çalışması için projelerimizi bitirdik ve siz değerli kardeşlerimize ilan ettik. Aynı zamanda hazine malı (tamamiyle devlete ait olan ve vatandaşın hizmetinde kullanılması gereken yer) olmasına rağmen yıllardır sizin sahilinizi gasp eden, denize girme veya sahilden faydalanma hakkınızı elinizden alanlarla hukuki ve vicdani bir mücadele başlattık. Bu kadar zamandır hakkınızı gasp etmeleri yetmezmiş gibi bir de yeni yapacağımız sahil kordonu projesinde ‘kamu yararı yoktur’ gerekçesiyle dava açmışlar. Bilmenizi isterim ki bu işgalcilere eyvallahım yoktur! Hakimlerimize olan güvenimiz tamdır. Allah’ın izni, siz kıymetli kardeşlerimizin desteği ile projemiz Mart ayı içinde başlayacaktır.”