Van Ortanca Mahallesi'nde vaka sayısı kaça çıktı?

Van'da izinsiz taziye kurulan Ortanca Mahallesi'nde vaka sayısı her heçen gün artıyor. İlk gün 6 pozitif vakanın tespit ettiği köyde taziyeye katılan temaslıların büyük bir bölümünün Van Merkez'de ikamet eden insanlar olduğu ve bu yüzden virüsün Van geneline yayıldığı belirtiliyor.

Van Ortanca Mahallesi'nde vaka sayısı kaça çıktı?

Van Valisi Mehmet Emin Bilmez tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, Van'da izinsiz taziye yapılan ve köy muhtarının izin vermesiyle görevden alınmasına kadar uzanan Ortanca Mahallesi'nde pozitif vaka sayısı her geçen gün artıyor. Temaslıların bulunup test yapılmasıyla vaka sayısının 57'ye yükseldiğini belirten Van Valisi, "Temaslıların bir çoğunun Van Merkez'de ikamet etmesi nedeniyle virüs merkeze yayılmış durumda. Van Merkez her zamana göre daha tehlikeli ve bulaş riski daha yüksek." dedi. 


VAN'IN NORMALLEŞMESİNİ ÖTELEYECEK

Ortanca Mahallesi'nde kurallara uymadan vurdum duymazca yapılan taziyeye çevre mahallelerden ve Van Merkez'den bir çok insanın katıldığı belirtilirken, Van Valisi Mehmet Emin Bilmez, "Bu mahallede oluşan tablo ne yazık ki Van'da normalleşmeye dönük alacağımız kararları ertelememize neden olacak. Sayı her geçen gün artıyor. Van'da biz diğer yerlerdeki vakaları kontrol altına almış durumdaydık ve virüs sönüyordu. Fakat Ortanca Mahallesi'nde yaşanan bu durum herşeyi bozdu." dedi.