Van'a 20 Milyon liralık yatırım müjdesi

Van'a çeşitli ziyaretler için gelen geçmiş dönem Van milletvekili, Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftçi Van OSB'de 20 milyon tl'lik yatırım müjdesi verdi.

Van'a 20 Milyon liralık yatırım müjdesi
Gümrük ve Ticaret Bakan Yardımcısı Fatih Çiftci, Van Organize Sanayi Bölgesinde, Türkiye’de bulunan uluslararası laboratuvarlardan 7'incisinin Van'a yapılacağını duyurdu. Çiftçi Van'a yatırımların süreceğini dile getirdi.
 
 
BAKAN YARDIMCISI ÇİFTÇİ'DEN VAN'A LABORATUVAR MÜJDESİ
Türkiye’de sadece 6 ilde bulunan uluslararası gümrük laboratuvarın 20 milyon TL'lik bir bedelle Van’da yapılacağı müjdesini veren Çiftci şöyle dedi: “Türkiye’de en büyük ve 7’ncisi olan bir laboratuvarı Van’a yapacağız. Bu laboratuvar ulusal akredite olmuş bir laboratuvardır. İthalatçı ve ihracatçılar bunun önemini çok iyi bilirler. Bu olmadığın Gürbulak’ta çıkardığınız her mallın numunesi İstanbul, İzmir’e gidecek. Bunun için ciddi paralar harcanıyor. Ortalama 13 günde numuneler 13 günde dönüyor. Türkiye’de İstanbul, Ankara, İzmir, Mersin ve Kocaeli’nde olan bu laboratuvar Van’da da yapılacak. Ben bu laboratuvarın Van’a büyük katkı sunacağına inanıyorum.”
 
“BİR DE DEPOLAMA MERKEZİ YAPILACAK”
Yapılacak olan laboratuvarın başka bir ilin projesi olduğunu ifade eden Çiftci, “Biz bu laboratuvar Van’a yapılsın dediğimizde, bu laboratuvar yapılacaksa Habur’a yapılmalı denildi. Habur’da günlük 2 binin üzerinden araç giriş yapılıyor ve bu araçların numuneleri İstanbul’a ve Mersin’e gidiyor. En az 2 in aracı giriş yaptığı Habur’da u araçların bin 600-700 yakıtları numuneliktir. Yapılacaksa Habur’a yapılmalı denildi. Bunun dışında Irak ve Suriye ile yeni kapılarımız var. Karadeniz’de kapılarımız var. Biz yok dedik, karşı çıktık kendimize böyle bir hedef koyduk ve bütün her şeyini bitirdik. Parası, planı ve her şeyi hazır duruma geldi. İskenderun’a yapılacak olan yatırımı Van’a kazandırdık. Yapılacak olan laboratuvarın yanına ayrıca bir depolama merkezi yapacağız. Bunlar Kapıköy ile birlikte bittiğinde bunların Van’ın ithalat ve ihracatına, ekonomisine çok büyük bir ivme kazandıracaktır.” Şeklinde konuştu.