Van'a müjdeli haber..Halk plajı geliyor

Van'da İranlı turistlerinde dile getirdiği Halk Plajı olmaması şikayetleriyle ilgili Edremit Belediyesi harekete geçti ve vatandaşların göle rahatça girebilecekleri bir halk plajı yapma kararı aldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Edremit Belediye Başkan Vekili ilk etapta 2.5 kilometrelik bir sahil kordonuyla Halk plajının yapılacağını açıkladı.

Van'a müjdeli haber..Halk plajı geliyor

İçişleri Bakanlığı tarafından Kayyum atanan Edremit Belediyesi,Van Gölü'nden daha kaliteli bir hizmetle vatandaşların faydalanması için Sahil Kordonu ve Halk Plajı Projesi'ni hayata geçiriyor. 

 

İlk etapta 2.5 kilometre olacak plajla ilgili ışıklandırma, ağaçlandırma,bank ve kafeteryalar,yürüyüş ve bisiklet yolu ve sosyal donatı alanları yapılacak. 

 

Vatandaşın yıllardır hayalini kurduğu Van'da sahil boyunca sosyal tesislere kavuşması hedefleniyor. Edremit Belediye Başkan Vekili Atıf Çiçekli, Kamu Kurumlarına ait sosyal tesislerin halka açıldığını ve yazın gelipte birinin ben tesisleri kullanamıyorum demesi halinde bununla birebir ilgileneceğini söyledi. 

Ayrıca Edremit'in Çiçekli,Dikkaya ve Köşk Mahlleri arasında kalan alana bir at çiftliği de kurulması planlanıyor.