Van'da 14 mahalle yoluna ulaşım sağlanamıyor!

Van’da, 3 günden buyana belli aralıklarla etkili olan kar yağışı, 96 mahalle ve 179 mezra yolunun kapanmasına neden olurken, Van-Bahçesaray yolu ulaşıma kapandı.

Van'da 14 mahalle yoluna ulaşım sağlanamıyor!
Van'da, 3 günden buyana belli aralıklarla etkili olan kar yağışı, 96 mahalle ve 179 mezra yolunun kapanmasına neden olurken, Van-Bahçesaray yolu ulaşıma kapandı.

Van'da üç günden buya devan eden kar yağışı hayatı olumsuz yönde etkiliyor. Zaman zaman tipi halinde etkili olan kar yağışı, Van-Bahçesaray yolu ulaşıma kapatırken, Van-Çatak yoluna çığ düştü.

Kar yağışı ile birlikte Gürpınar'da 46 mahalle, 67 mezra, Bahçesaray'da 15 mahalle-48 mezra, Çatak'ta 24 mahalle-58 mezra, Çaldıran'da 1 mahalle-3 mezra, İpekyolu'nda 5 mahalle, Özalp'ta 4 mahalle ve Başkale'de 1 mahalle- 3 mezra olmak üzere toplam 275 yerleşim yerinin yolları ulaşıma kapandı. Van Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Daire Başkanlığı karla mücadele ekiplerinin yol açma çalışmaları devan ediyor. Karayolları 11 Van Bölge Müdürlüğü ekipleri, kapalı olan Van-Bahçesaray karayolunda kar temizleme çalışması yürüttüğü sıra Van-çatak yoluna çığ düşmesi ile birlikte, araçları çığ bölgesine yönlendirdi.