Van'da corona virüs vakasına rastlandı mı? İran tedirginliği var

Van'da sosyal medyada yayınlanan bir İran Ambulansı'nın Van sokaklarında dolaştığının görüntüleri üzerine Van'da Corona Virüsü tedirginliği iyiden iyiye arttı. Kentte maske bulmada vatandaşların zorlandığı belirtiliyor. İran Ambulansı haberinin sosyal medyada hızla yayılması üzerine Van Valiliği bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

Van'da corona virüs vakasına rastlandı mı? İran tedirginliği var

İran'ın Kum kentinde meydana gelen Corona Virüs vakası ve 5 kişinin ölümü nedeniyle İran'la komşu olan Van'da iyiden iyiye Korona Virüsü tedirginliği yaşanıyor. Vatandaşlar İran'dan yüzlerce İranlı'nın her gün geldiği Van'a virüsün taşınacağını düşünüyor ve sosyal medyada yaptıkları yayınlarla İran'a açılan Kapıköy sınır kapısının kapatılmasını istiyorlar. 


Van Valiliği İran Ambulansı'yla ilgili sosyal medyada yayınlanan söylentiler üzerine açıklama yapma gereği duydu. Valilik yaptığı açıklamada Vali Mehmet Emin Bilmez, sosyal medyada fotoğrafı paylaşılan İran plakalı ambulansın Van’da bulunmasıyla ilgili Vansesi Gazetesine açıklamalarda bulundu. Vali Bilmez, “İran plakalı ambulansın şoförüne ulaştık. Ambulans olarak gelmemiş, minibüs olarak gelmiştir. Van’a ne bir hasta getirdi, ne de bir hasta götürdü. Ambulans İran’da servisi olmadığı için Van’da bizim kontrolümüzde bakımını yaptıktan sonra bugün öğlen saatlerinde Van’dan ayrılarak Kapıköy Sınır Kapısından İran’a giriş yapmıştır” dedi.