Van'da Kapıköy Kapısı'nın açılması heyecanı

Milletvekili Arvas: İnşallah şartlar olgunlaşır ve Kapıköy açılır.VANESOB Başkanı Berge, Kapıköy’ün açılması durumunda Van çifte bayram yaşar.

Van'da Kapıköy Kapısı'nın açılması heyecanı

VAN ÇİFTE BAYRAM YAŞAR

AK Parti VanMilletvekili Abdulahat Arvas ve Van Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (VANESOB)Başkanı İsa Berge, Kapıköy Sınır Kapısı’nda açıklama yaptı. TRT Haber’edeğerlendirmelerde bulunan milletvekili Arvas ve VANESOB Başkanı Berge, uzunsüredir kapının açılması için çabaladıklarını söyledi.

 

Arvas: Seferber olan herkese teşekkür ediyorum

Milletvekili Arvas, “MKYKüyesi arkadaşlarımız, toplantıda bu sorunu Sayın cumhurbaşkanımıza ilettiler. Cumhurbaşkanımızıntalimatıyla 17 Mayıs 2021’den sonra, Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılacağımüjdesiVan halkına duyuruldu.Biz de bugün burada müjdeyi halkımızla paylaşmakistedik. Üç milletvekili arkadaşımız ile Ankara’da vermiş olduğumuzmücadelemiz, elimizi güçlendirecek şekilde MKYK’da da dile getirilmiştir.İnşallah şartlar olgunlaşır, sağlık tedbirleri çerçevesinde Kapıköy, Esendereve Gürbulak kapıları açılır. Esnafımız biraz daha rahat bir nefes almış olur.Seferber olan herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

 

Arvas: “Van bir turizm kentidir”

Dünyada baş gösterenekonomik daralmanın devam ettiğini vurgulayan Arvas, “Turizmcilerimizin ve STK’larımızınmücadelesiyle Van, İran’a ve Türki cumhuriyetlerine tanıtıldı ve çok güzel birkarşılık buldu. Van bir turizm kentidir ve son 5-10 yılda şehrimizde turizm çokcanlandı. İran’dan yarım milyonu bulan turist Van’a geliyor. İranlı turistler hembatı illerimizi hem de Van’ı tercih ediyor.” görüşlerine yer verdi.

 

“Esnafımız adına Sayın cumhurbaşkanımıza teşekkürediyoruz”

Cumhurbaşkanı RecepTayyip Erdoğan’ın 17 Mayıs 2021’den sonra Kapıköy Sınır Kapısı’nın açılmasıtalimatı verdiğini belirten VANESOB Başkanı İsa Berge, “Sayıncumhurbaşkanımızın talimatı bizlere çifte bayram yaşattı. Kapının açılacağımüjdesini alan Van esnaf ve sanatkarlarımız şimdi çok mutlu. Esnafımız,sanatkarımız, tüccarımız, özellikle de konaklama sektörü ile cafe verestaurantlarımız hazırlıklarını tamamlamıştır. İranlı misafirlerimizeen güzelşekilde hizmet vermeye hazırız. Esnaf ve sanatkarımız adına Sayıncumhurbaşkanımıza çok çok teşekkür ediyoruz.” dedi.

 

Vali Bilmez, Kayatürk, Çiftçi, Soğanda ve emeğigeçenlere teşekkür etti

Koronavirüsten kaynaklıolarak kapatılan kapının açılması için emek verenleri unutmayan Berge, “Kapıköy’ünaçılması için çalışmalar yürütenbaşta Sayın valimiz Mehmet Emin Bilmez’e, milletvekillerimizSayın Abdulahat Arvas, Sayın Osman Nuri Gülaçar ve Sayın İrfan Kartal’a, MKYKüyeleri Sayın Burhan Kayatürk ve Sayın Fatih Çiftçi’ye, Denetim Kurulu ÜyesiSayın Zahir Soğanda’ya, AK Parti Van İl Başkanı Sayın Kayhan Türkmenoğlu’na,meslek odalarına, sivil toplum kuruluşlarına ve emeği geçen herkese teşekkürediyoruz.” ifadelerini kullandı.

 

“Van 1 milyon turist ağırlıyordu”

Pandemi sürecinden önceyarım milyonu İranlı, yarım milyonu da yerli ve yabancı turist olmak üzereVan’a yaklaşık 1 milyon turistin geldiğini hatırlatan VANESOB Başkan Berge, “İran, Van için olmazsa olmazımızdır. İranlı misafirlerimizinyeniden Van’a gelecekleri günü hasretle bekliyoruz.” şeklinde konuştu.