YYÜ'de Van'ın Turizmi masaya yatırıldı

Van Güçbirliği Platformu Turizm Konseyi Toplantısı, Yüzüncü Yıl Üniversitesi (YYÜ) Rektörlüğünün ev sahipliğinde yapıldı.

YYÜ'de Van'ın Turizmi masaya yatırıldı

Van YYÜ Rektörlüğünde yapılan toplantıyla ilgili konuşan Vali Yardımcısı Önder Can, ilin turizm sorunları ve çözüm önerileri ile yapılması gerekenler konusunda sektör temsilcileriyle görüş alışverişinde bulunduklarını söyledi. Turizm sektörüne Van ilinin katkısının arttırılması için proje hazırlanması, ilin tanıtımına önem verilmesi gibi konularda görüş birliğine varıldığını kaydeden Can, gerekli çalışmaların ilgili kurumlar tarafından başlatıldığının altını çizdi.



Van YYÜ Rektörü Prof. Dr. Peyami Battal ise, toplantıda çok önemli konuların görüşüldüğünü ifade ederek, Van turizminin güçlü ve zayıf yönlerini tartıştıklarını söyledi. Van'ın turizminin nasıl geliştirilebileceğinin de masaya yatırıldığını belirten Rektör Battal, özellikle üniversitenin turizme yönelik IPA'ya sunulacak proje üzerinde durduğunu kaydetti.


Proje hakkında komisyonun görüşlerinin alındığına dikkat çeken Battal, projede yapılacak değişikliklere Van'ın turizm konusunda daha ileri noktalara taşınacağına inandığını söyledi. Bu proje çerçevesinde turizmi daha iyi bir noktaya götürebilmeyi hedeflediklerini ifade eden Battal, "Toplantıların mutat olarak yapılması kararlaştırıldı. Turizm olgusu zamanla gelişecek bir olgudur. Bu nedenle yapılacak çalışmaların sabırla kararlılıkla gerçekleştirilmesi gerekiyor. Biz bunun farkındayız, inşallah Van'ın turizmini bulunduğu noktanın çok ötesine taşıyacağız. Bu toplantıda Van'ın yerli ve yabancı turist çeşitliliğinin arttırılması ve kalkınma ajansları ile işbirliğinin geliştirilmesi kararlaştırıldı" diye konuştu.



Toplantıya Gevaş Belediye Başkanı Sinan Hakan, İl Kültür ve Turizm Müdürü Muzaffer Aktuğ, projenin sunumunu gerçekleştiren YYÜ Turizm ve Otel İşletmeciliği Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Faruk Alaeddinoğlu, Van TSO'dan Ömer İnanç, Asya Ajans Fuarcılık ve Organizasyon Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Güler, Van Gölü Havzası Turizm Derneği Başkanı Abdullah Tunçdemir ve otel temsilcileri katıldı.