Zonguldak'ın Alaplı İlçesi Aşağıdaş Köyü'nde altın aranacak

Dünyaca ünlü altın madeni işletmecisi bir firma Zonguldak'ın Alaplı İlçesi'nde maden arama ve sondaj çalışması yapacak. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na bir proje sunan şirketin projesi onaylandı. İşte Alaplı'da maden arama ve sondaj çalışmalarına dair detaylar..

Zonguldak'ın Alaplı İlçesi Aşağıdaş Köyü'nde altın aranacak
Dünyaca ünlü Centerra Gold firması Zonguldak Alaplı'da maden arama ve sondaj çalışması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na proje sundu. Alaplı İlçesi Aşağıdağ Köyü'nde Çanakcı Dere Mevkiinde maden arama ve sondaj çalışması yapılacak. 

ABD'li şirketin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na yaptığı başvuruyu bakanlık inceledi ve projenin "ÇED gerekli değildir." kararı vererek projenin hayata geçmesinin önü açılmış oldu. 


Merkezi İstanbul'da bulunan bir Çevre Mühendislik Danışmanlık Şirketi tarafından hazırlanan 570 bin TL değerindeki projede Aşağıdağ Köyü Çanakcı Dere Mevkii'nde maden,petrol ve jeotermal kaynak arama projeleri yapılması için izin alındı.  


Alaplı İlçesi'ne bağlı Aşağıdağ Köyü'nde altın heyecanı yaşanmaya başladı. Yapılan anlaşmaya göre 96 mm çapında sondaj yapılacak ve sondajların tamamı karot alma esasına dayalı olarak yapılacak. Kasalara kaldırılacak karotlar sandıklarda saklanacak ve analiz için sahadan alınıp depolara kaldırılacak. 




Sondaj ekipmanları ve karot sandıklar bulunduğu parsel içinde görüntü kirliliği yapmayacak şekilde muhafa edilecek ve sondaj faaliyetleri esnasında 10 kişilik bir ekibin çalışacağı belirtildi.