Fazla terleyen avuç içleri bakın hangi hastalığın habercisi

Ellerimiz, bedenimizin birçok mesajını taşımaktadır ve bazen bize sağlık hakkında ufakta olsa ipuçları vermektedir.

Fazla terleyen avuç içleri bakın hangi hastalığın habercisi

Ellerde terleme, titreme, kuruluk ve kızarıklık gibi problemler bazı hastalıkların habercisi olabilmektedir. İşte ellerimizde belirti gösteren bazı hastalıklar... Ellerimiz, bazen bize sağlıkla ilgili önemli bilgiler aktarabiliyor. Başta avuç içlerinde terleme olmak üzere ellerde his kaybı ve karıncalanma gibi önemli belirtiler bazı hastalıkların habercisi olabilir. Ellerinizin size ne anlatmak istediği hakkında fikir sahibi olmak istiyorsanız haberimizdeki detaylara göz atabilirsiniz...

fazla-terleyen-avuc-icleri-bakin-hangi-hastaligin-habercisi.jpg

DOKTORA DANIŞMAKTA FAYDA VAR
Fazla terleyen avuç içleri tiroid hastalığı ve stresin habercisi olabilir. Özellikle alkol kullanımı bunu tetikleyebilmektedir. Ellerde his kaybı ve karıncalanma diyabet, demir eksikliği ve ciddi başka durumlardan da kaynaklanabilir, bu durumda bir doktora danışmanızda fayda vardır. Ellerde aşırı kuruluk fazla su kaybı ve kadınlarda östrojen azlığından kaynaklanıyor olabilir. Bol su, balık yağı ve nemlendirici bir krem kullanmak durumu hafifletecektir. Hormonal bir düzensizlik var ise doktora başvurmak büyük önem taşımaktadır.

fazla-terleyen-avuc-icleri-bakin-hangi-hastaligin-habercisi-001.jpg

ÖZELLİKLE 50 YAŞ ÜSTÜ

Titreyen eller ise parkinson hastlalığını bize işaret ediyor olabilir. Ayırca alkol, kahve tüketimi ve stres de ellerde titremeye sebep olabilir. Kızarmış avuç içi rengi bir karaciğer problemininin bize ön mesajını veriyor olabilir. Özellikle 50 yaş üstüyseniz ve kızarıklık avucun dış kısımlarına doğru devam ediyorsa dikkate almalısınız.