Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Hastanelerde yeni dönem başlıyor

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan gelen son dakika açıklamasında hastanelerdeki randevu sorununa çözüm olacak yeni dönemle ilgili bilgiler yer aldı. Bakan Koca, yeni uygulama hakkında bilgi aktardı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca açıkladı: Hastanelerde yeni dönem başlıyor

Bir süredir hastanelerde randevu sorunuyla ilgili şikayetler artmıştı. Vatandaşlar randevu bulamadıklarını belirterek bu konuya çözüm bulunması için çağrı yaparken konunun çözümü ile ilgili açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan geldi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bugün yaptığı açıklamada hastanelerde uygulanacak yeni randevu sistemini açıkladı. İşte detaylar…

ONAYLI RANDEVU DÖNEMİ BAŞLIYOR

Hastanelerdeki randevu sıkıntısını çözmek için harekete geçildi ve yeni dönemle ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’dan açıklama geldi. Bakan Koca, hastanelerde uygulanacak yeni randevu sisteminden bahsetti. Buna göre artık hastanelerde onaylı randevu dönemi başlıyor. Ulusal Sağlık Hizmetleri Toplantısı’nda açıklamalarda bulunan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yeni uygulamanın Pazartesi gününden itibaren hayata geçeceğini belirtti.

AKŞAM SAAT 20.00’YE KADAR RANDEVU ONAYLANACAK

Merkezi Hekim Randevu Sitemi’nin modifiye olduğunu belirten Sağlık Bakanı Koca, ertesi gün randevusu olan hastanın akşam saat 20.00’ye kadar randevusunu onaylayacağını söyledi. Yeni sistem 13 Mayıs 2024 Pazartesi gününden itibaren başlayacak.

saglik-bakani-fahrettin-koca-acikladi-hastanelerde-yeni-donem-basliyor.jpg

65 YAŞ ÜSTÜ HASTALAR VE KANSER HASTALARI YAPMAYACAK

Yeni sistemin işleyiş şeklini anlatan Bakan Fahrettin Koca, ertesi gün randevusu olan her hastanın akşam saat 20.00’ye kadar randevusuna onay vereceğini veya gelemeyeceğini bildireceğini anlattı. Bu sisteme ‘onaylı randevu sistemi’ MHRS’de başlatılan bu yeni döneme de ‘onaylı randevu dönemi’ denildiğini aktaran Bakan Koca, bu yeni dönemde ayrıcalıklı iki hasta grubu olduğunu söyledi ve 65 yaş üstü hastalarla kanser hastalarının onay işlemlerinden istisna olacağını duyurdu.