Arda Turan’ın takımı Süper Lig’e yükseldi

Profesyonel futbol kariyerini noktaladıktan sonra kariyerine teknik direktör olarak devam eden ve Eyüpspor’u çalıştıran Arda Turan’ın takımı Süper Lig’e yükseldi. Eyüpspor, 1. Ligin bitmesine 5 hafta kala Süper Lig’e çıkmayı garantiledi.

Arda Turan’ın takımı Süper Lig’e yükseldi

1 Lig ekiplerinden Eyüpspor, ligdeki karşılaşmaların bitmesine 5 hafta kala Süper Lig’e çıkmayı garantiledi. 1 Ligin 29. Haftasında kendi sahasında Altay ile karşılaşan Eyüpspor, karşılaşmayı 4-1’lik skorla kazandı. Arda Turan’ın yönetiminde olan Eyüpspor’un bu galibiyetle Süper Lig’e çıkmayı garantilemiş oldu.

MAÇTA GOL YAĞMURU

1. Lig ekiplerinden olan Eyüpspor, 1. Ligin 29. Haftasında Altay ile kozlarını paylaştı. İstanbul ekibinin ev sahipliğinde oynanan karşılaşmada goller peş peşe geldi. Ev sahibi takım dakika 8’de Bruno’nun attığı golle 1-0 öne geçti. Mücadelede Altay, dakika 14’te Deniz Kadah’ın golü ile skoru eşitledi. Ev sahibi takımın karşılığı gecikmedi ve dakika 23’te Recep Niyaz’ın golü ile skor 2-1 oldu. Maçın ikinci yarısında Eyüpspor forması giyen Bruno yeniden sahneye çıktı ve dakika 55’te attığı golle skoru 3-1 yaptı. Eyüpspor’un maçın 64. dakikasında kazandığı penaltı atışını Regattin kullandı ve İstanbul ekibi 29 haftanın sonunda puanını 67’ye yükseltti.

arda-turan-in-takimi-super-lig-e-yukseldi.jpg

TARİHİNDE İLK KEZ SÜPER LİG’E ÇIKTI

1. Lig’in bitimine 5 hafta kala Süper Lig’e çıkmayı garantileyen Eyüpspor, tarihinde ilk kez Süper Lig’de mücadele edecek. Ligin bir sonraki haftasında Eyüpspor’un rakibi Manisa FK olacak. Futbolculuk kariyerinden sonra ilk teknik direktörlük heyecanını Eyüpspor’da yaşayan Arda Turan, Süper Lig’e çıkmayı garantilemelerinin ardından açıklamalarda bulundu. Sözlerine teşekkürle başlayan Eyüpspor Teknik Direktörü Arda Turan, ‘Her zaman başkanım bana çok güvendi. NBA’de şampiyon olunca kulüp sahipleri kupayı kaldırıyor. En çok hak eden o. Her şey için teşekkür ediyorum’ ifadelerine yer verdi.