Fenerbahçe ligden çekilecek mi? Ali Koç açıklama yapıyor

Fenerbahçe, Trabzonspor maçında yaşanan olayların ardından olağanüstü kongre kararı almıştı. Kongrenin sona ermesi sonrası Ali Koç açıklama yapıyor.

Fenerbahçe ligden çekilecek mi? Ali Koç açıklama yapıyor

Fenerbahçe'de Trabzonspor maçında yaşanan olayların ardından olağanüstü kongre kararı alınmıştı. Gerçekleşen kongrenin ardından Fenerbahçe ligden çekilecek mi sorusu gündeme geldi. Fenerbahçe başkanı Ali Koç tarihi kongrenin ardından Kadıköy Şükrü Saraçoğlu stadından açıklamalarda bulunuyor.

FENERBAHÇE LİGDEN ÇEKİLECEK Mİ?

Fenerbahçe'nin olağanüstü genel kurulu bugün yapılacak. Kongre üyeleri yönetime Süper Kupa finaline çıkmama birlikten çekilme konusunda yetki verecek aynı zamanda görüş bildirecek. Fenerbahçe'nin Süper Lig'de geleceği bugünkü kongrenin sonucunda netlik kazanacak.

ALİ KOÇ'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Fenerbahçe başkanı Ali Koç kongre'nin ardından yaptığı açıklamada olağanüstü katılım olduğunu ve tüylerinin diken diken olduğunu söyledi. Taraftarlara tribünleri doldurdukları için teşekkür eden Ali Koç, “Uzun yıllardır sadece sportif alanda değil, bir çok alanda mücadele etmek zorunda bırakıldık. Bugün burada bu şekilde bulunmamızın sebebi, göz göre göre pervasızca, namertçe emeğimizin gaspedilmesine neden olan sonuçları değerlendirmek için buradayız. Son olarak Trabzonspor maçımızda dünyanın hiçbir yerinde bitirilmeyecek bir maçı oynamak zorunda bırakıldık. Bir kez daha emeklerimiz çalınmaya ve şampiyonluğumuz elimizden alınmaya teşebbüs edilmiştir.” Dedi.

Yapılan olağanüstü kongrenin sebebinin sadece Trabzonspor maçı olmadığını belirten Ali Koç, Fenerbahçe takım otobüsünün kurşunlanması, şike kumpasları, kirli ittifaklarla şampiyonluğun çalınması gibi gündemlerinin olduğunu söyledi. 20 yıldır dünyanın hiçbir yerinde yaşanmayacak haksızlıklara maruz bırakıldıklarını belirten Ali Koç, “ Trabzonspor maçına değinmek istiyorum çünkü bizim için bardağı taşıran son damla oldu. Maçta ve maç sonunda yaşananlar organize bir şekilde gerçekleşmiştir. Bu duruma göz yumulmuş ve müsaade edilmiştir. Gergin geçeceği apaçık belli bir maçta vali ve emniyet müdürlüğü gereken önlemi alamamıştır. Trabzon'da yaşanan güvenlik zafiyeti hiçbir şekilde hafife alınacak bir konu değildir. İçişleri Bakanlığımız gerekli soruşturmaları yapacak mı, takipçisi olacağız. Maça gelen taraftarlar aranmamıştır. Passolig kartları tüm takım taraftarlarına açılmıştır. Maskeli taraftarlara nasıl oluyorsa göz yumulmuştur. Karadeniz insanı merttir. Mert insanın yüzünde maske olmaz. Meşru müdafa yapan 3 futbolcumuz ve 2 çalışanımız PFDK'ye sevk edilmiştir. Biz 2-0 öndeyken hocamıza "Hocam istediğin takımı sahadan çekebilirsin." derken Trabzon Emniyeti gereken önlemi alamamıştır. Dedi.

Maçın hemen ardından tüm dünya ile temas halinde olduklarını belirten Ali Koç, tff'deki yabancı gözlemcinin hakeme tam puan verdiğini ancak temasta oldukları yabancı uzmanların bu hakemin dışarıda olması durumunda lisansının iptal edileceğini söylediğini dile getirdi.

Ali Koç açıklamalarının devamında şu ifadeleri kullandı:

“Yaşanan olayları son derece hafife alarak tek önceliği futbolcularımıza ceza verdirmeye çalışan rakiplerimizi not ettik. Bir tanesi var, yalanın insan versiyonu olurdu. Terbiyesiz, utanmadan televizyona çıkıyor ve Trabzon'da yaşanan olaylar için 'Olmamalıydı' diyerek 15 dakika boyunca bizim futbolcularımıza nasıl ceza verilmesi gerektiğini, o yarım aklıyla satır arası mesajlarla vermeye çalışıyor.

Kısacası herhalde, uslu uslu futbolcularımızın dayak yemesini bekliyorlardı. Oyuncularımız kahramanca armalarını temsil ettiler."