Fenerbahçe Süper Kupa maçına çıkmazsa ne olur? Tarihi kongrede Süper Kupa ve Türkiye Kupası kararı

Fenerbahçe Spor Kulübü’nün merakla beklenen tarihi toplantısı gerçekleşti. Fenerbahçe, olaylı Trabzonspor maçının ardından Olağanüstü Genel Kurul kararı almış ve gözler toplantıdan çıkacak kararlara çevrilmişti.

Fenerbahçe Süper Kupa maçına çıkmazsa ne olur? Tarihi kongrede Süper Kupa ve Türkiye Kupası kararı

Trabzonspor’un ev sahipliği yaptığı Trabzonspor-Fenerbahçe derbisinin ardından çıkan olaylar sonrasında sarı lacivertli kulüpten kongre kararı gelmiş ve gözler 2 Nisan tarihine çevrilmişti. Merakla beklenen toplantı gerçekleşti. Tarihi toplantının ardından yönetim kuruluna verilen yetkiler belli oldu. Yapılan toplantıda 4 madde hakkında tam yetki verildiği öğrenilirken bunlar arasında Türkiye Kupası ve Süper Kupa maçlarına çıkmama da yer aldı. Peki, Fenerbahçe Süper Kupa maçına çıkacak mı? Fenerbahçe Süper Kupa maçına çıkmazsa ne olur? İşte detaylar…

YÖNETİM KURULU’NA TAM YETKİ VERİLDİ

Fenerbahçe’nin tarihi kongresi futbolseverler tarafından dikkatle takip edildi. Fenerbahçe taraftarlarının da yakından takip ettiği toplantıda Fenerbahçe Kongre Üyeleri’nin yapılan oylamanın ardından 4 madde hakkında Yönetim Kurulu’na tam yetki verdiği belirtildi.

Yönetim Kurulu’na verilen yetkiler şöyle;

- Uygun tarihe ertelenmemesi ve yabancı hakem atanmaması halinde Süper Kupa maçına çıkmamak ya da U19 takımıyla çıkmak.

- Önümüzdeki iki sezon boyunca Türkiye Kupası’na katılmamak ya da U19 takımıyla katılmak.

- Türkiye’deki futbol faaliyetleri kararlarından bağımsız olarak yurt dışı futbol yapılmasına ve organizasyonuna başlamak.

- Yaşanılan olaylarla ilgili UEFA ve FIFA’nın ilgili kurullarına başvuruda bulunmak.

fenerbahce-super-kupa-macina-cikmazsa-ne-olur-tarihi-kongre-de-super-kupa-ve-turkiye-kupasi-karari.jpg

FENERBAHÇE SÜPER KUPA MAÇINA ÇIKMAZSA NE OLUR?

Fenerbahçe’de Yönetim Kurulu’na verilen yetkilerin ardından gözler Süper Kupa maçına çevrildi. Bilindiği gibi Galatasaray ve Fenerbahçe, 7 Nisan 2024 Pazar günü Süper Kupa maçı için sahaya çıkacak. Fenerbahçe’nin Süper Kupa maçına çıkıp çıkmayacağı merak edilirken Fenerbahçe’nin Süper Kupa maçına çıkmaması durumunda ne olacağı ve ceza alıp almayacağı da araştırılmaya başlandı. Bu konuya dair ilgili madde şu şekilde;

MADDE6- Kulüplerin Görev ve Sorumlulukları:

(1) Kupa müsabakasında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakaya katılmayan kulüp, takip eden sezon Türkiye Kupası’na katılmaktan men edilir ve takip eden sezonda Süper Kupa’da yer alamaz. Ayrıca TFF tarafından Süper Kupa’nın organizasyonu için yapılan masraflar ile organizasyonun iptal edilmesi dolayısıyla TFF’nin karşılaşacağı maddi, manevi her türlü zararı (Üçüncü kişilerle yapılan sözleşmeler gereği ödenmek zorunda kalınan cezai şart, tazminat vb. dahil) tazminle yükümlü olduğu gibi, Süper Kupa’nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz.