Süper Kupa maçında sahadan çekilen Fenerbahçe ceza alacak mı?

Türkiye ve dünya spor manşetleri Fenerbahçe’nin dün akşam oynanan Süper Kupa maçında sahadan çekilmesi olayını konuşuyor. Süper Kupa maçına U19 Takımı ile çıkan sarı lacivertliler maçın ilk dakikalarında sahadan çekildi.

Süper Kupa maçında sahadan çekilen Fenerbahçe ceza alacak mı?

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin rakip olduğu Süper Kupa maçı dün akşam ekrana geldi. Galatasaray’ın A Takımı ile çıktığı Fenerbahçe’nin ise U19 kadrosu ile sahada yer aldığı Süper Kupa maçı Fenerbahçe’nin maçın ilk dakikalarında sahadan çekilmesiyle yarıda kaldı. Icardi’nin birinci dakikada attığı gol ile Galatasaray 1-0 öne geçerken Fenerbahçeli futbolcular ilerleyen dakikalarda sahadan çekildi ve maçın hakemi karşılaşmayı tatil etti. Tüm bu yaşananlardan sonra futbolseverler Fenerbahçe’ye herhangi bir ceza verilip verilmeyeceğini merak etmeye başladı.

MÜSABAKA GÖREVLİLERİNİN RAPORU BEKLENECEK

Süper Kupa maçının ardından Fenerbahçe’nin bir ceza alıp almayacağı ve bundan sonraki sürecin nasıl olacağı merak ediliyor. Alınan bilgilere göre TFF yetkilileri ilk etapta müsabaka görevlilerinin raporunu bekleyecek. Raporun gelmesinin ardından Disiplin Kurulu’nun görev zamanı başlayacak. TFF Disiplin Kurulları, Fenerbahçe için yüksek bir ihtimalle hükmen mağlubiyet cezası kararı alacak. Daha sonra Disiplin Kurulu’nun bu kararı TFF Yönetim Kurulu tarafından onaylanacak. Sürecin ise yaklaşık 1 hafta içinde tamamlanması bekleniyor.

super-kupa-macinda-sahadan-cekilen-fenerbahce-ceza-alacak-mi.jpg

FENERBAHÇE’NİN MUHTEMEL CEZALASI

Süper Kupa maçınaU19 Takımıyla çıkan ve maçın ilk dakikalarında sahadan çekilen Fenerbahçe’nin alması muhtemel olan cezalar şöyle;

- Fenerbahçe, bir sonraki sezon şampiyon olsa bile Süper Kupa müsabakasında yer almayabilir.

- Süper Kupa organizasyonu için yapılan masraflar ve organizasyonun iptali sebebiyle TFF’nin karşılayacak olduğu her türlü zararı tazmin etmekle yükümlü olabilir.

- Talimatlara aykırı hareket uyarınca para cezaları ve hak mahrumiyeti cezaları verilebilir.