Süper Lig'in lideri Galatasaray evinde Sivasspor'u konuk edecek

Süper Lig'in bitimine 4 hafta kala 4 puan farkları liderliğini koruyan Galatasaray yarın evinde Sivasspor'u konuk edecek. Sarı kırmızılı takımda hazırlıklar sürüyor.

Süper Lig'in lideri Galatasaray evinde Sivasspor'u konuk edecek

Trendyol Süper Lig’in 35. Haftasına 4 puan farkla Lider giren Galatasaray, yarın kendi evinde EMS Yapı Sivasspor'u konuk edecek. RAMS Park’ta 19.00'da başlayacak olan karşılaşmayı hakem Arda Kardeşler yönetecek.

Sarı kırmızı takım Süper Lig'de bitime 4 hafta kala en yakın rakibi Fenerbahçe'nin 4 puan önünde yer alıyor. Şampiyonluğun en büyük adayı olan Galatasaray Geride kalan 34 hafta da 30 galibiyet, 3 beraberlik ve bir mağlubiyet alarak toplam 93 puan topladı. Sivasspor ise Süper Lig puan durumunda 9 sırada yer alıyor. 12 galibiyet 12 beraberlik ve 10 mağlubiyeti olan Sivasspor'un puanı ise 48 oldu.

GALATASARAY SÜPER LİG REKORUNU KIRABİLİR

Galatasaray için Sivasspor maçı şampiyonluk yolunda önemli maçlardan biri olmanın yanında Süper Lig'de rekor kırmak içinde büyük önem taşıyor. Fenerbahçe'ye, 1988-1989 sezonunda 93 puan toplayarak 3 puanlık sisteme geçilmesinin ardından bir sezonda en fazla puan toplayan takım olmuştu. Galatasaray, sivasspor maçından 1 puan dahaya alsa bu rekoru kırmış olacak.

SİVASSPOR'A DAHA ÖNCE PUAN KAYBETMİŞTİ

Diğer yandan Galatasaray Geride kalan 34 haftada sadece 4 maçta puan kaybı yaşadı. Galatasaray'ın puan kaybettiği takımlardan biri de Sivasspor oldu. Ligin ilk yarısında sivasspor'la oynanan karşılaşmada Galatasaray 1-1 beraberlikle ayrılmıştı.

super-ligin-lideri-galatasaray-evinde-sivassporu-konuk-edecek-2.jpg

22 MAÇLIK YENİLMEZLİK SERİSİ SÜRÜYOR

Ayrıca sarı kırmızı olan ekibinin Süper Lig'de son 22 müsabakada yenilmezlik serisi de devam ediyor. Galatasaray bu sezon tek mağlubiyetini 12. Haftada deplasmanda oynadığı Atakaş Hatayspor karşısında aldı. Bu maçın ardından sarı kırmızılık takım 22 Lig maçında 20 galibiyet alırken 2 beraberlik sonucu ile sahadan ayrıldı.

GALATASARAY'IN İÇ SAHA BAŞARISI

Süper Lig'de bu sezon ilk sahada büyük bir başarıya imza atan Galatasaray, kendi evinde oynadığı tüm maçları kazandı. Sarı kırmızılılar RAMS Park'ta oynadıkları hiçbir maçta puan kaybı yaşamayan tek takım konumuna da oturdu.

GALATASARAYLI 7 OYUNCU KART SINIRINDA

Diğer yandan yarın akşam şampiyonluk yolunda önemli bir maça çıkacak olan Galatasaray'da 7 futbolcuda sarı kart cezası sınırında bulunuyor.

Galatasaray'da sarı kart sınırında olan futbolcular Lucas Torreira, Sergio Oliveira, Victor Nelsson, Davinson Sanchez, Hakim Ziyech, Kaan Ayhan ve Kerem Aktürkoğlu oldu.

ICARDİ’NİN GOL KRALLIĞI İDDİASI SÜRÜYOR

Galatasaray'ın Arjantin'in Yıldızı Icardi ise gol krallığı iddiasına hala devam ediyor. Şu anda listede zirvede bulunan futbolcu bu maçta da gol atarak yerini korumak istiyor. Arjantinli futbolcu son 5 Lig maçında 6 ve Lig boyunca da Toplam 21 gole ulaştı.

MAÇ KAPALI GİŞE OYNANACAK

Sarı kırmızılı takım Süper Lig’de şampiyonluğun en büyük adayı olurken taraftarı da Galatasaray'ı yalnız bırakmıyor. Yarın akşam oynanacak olan Sivasspor maçında Galatasaray'ın bütün taraftarlarının stada adeta akın etmesi bekleniyor.