‘Hayır Ekrem Hayır’ etiketi Türkiye gündeminde! Herkes bu afişleri konuşuyor

İstanbul metrolarına asılan afişler kısa sürede sosyal medyanın da gündemine yerleşti. Bir grup tarafından metrolara asıldığı belirtilen afişlerdeki yazılar dikkat çekti. Kısa sürede gündeme yerleşen o afişler tartışma yarattı.

‘Hayır Ekrem Hayır’ etiketi Türkiye gündeminde! Herkes bu afişleri konuşuyor

Bilindiği gibi İstanbul Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’na özel olarak metroları süslemiş ve metroların iç kısmındaki camlara fişler asmıştı. Metrolara asılan o fişlerde ‘Mehmet yürüyen merdiveni durdurma’ ‘Ural bacaklarını toplayarak otur’ şeklinde toplumsal duyarlılığa dikkat çeken ifadeler yer almıştı. Bir grup tarafından İstanbul metrolarına asılan afişlerde dikkat çeken ifadeler yer aldı. Bu afişler kısa sürede gündem olurken İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ilgili afiş ise tartışma yarattı.

FİLİSTİNE DESTEK AFİŞLERİ ASILDI

Bir grup, İstanbul metrolarına Filistin’e destek afişleri astı. İstanbul’daki tüm metrolara asıldığı belirtilen bu afişlerde Filistin’e destek yazıları yer aldı. Metroların camlarına asılan fişlerde ‘Hayır Ekrem Hayır’, ‘Hamas terör örgütü değildir’, ‘Hamas’a selam direnişe devam ifadeleri yer aldı.

hayir-ekrem-hayir-etiketi-turkiye-gundeminde-herkes-bu-afisleri-konusuyor.jpg

İMAMOĞLU’NUN AÇIKLAMASI GÜNDEME GELDİ

İstanbul’daki metrolara asılan bu afişler kısa sürede sosyal medyanın gündeminde ilk sıralara yerleşirken metroların camına asılan fişlerden birindeki ‘Hayır Ekrem Hayır’ ifadesi tartışma konusu oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde CNN International’a bir röportaj vermiş ve ‘Hamas tabii bizim çok üzüldüğümüz bir saldırıyı İsrail’de yaptı. Ve bu terör uygulamalarını yapan, insanları topluca öldüren her türlü yapı bizim nezdimizde terör örgütüdür. Bugün aynı şey ne yazık ki Filistinli masum insanlara uygulanıyor.’ demişti.

hayir-ekrem-hayir-etiketi-turkiye-gundeminde-herkes-bu-afisleri-konusuyor-001.jpg