Ramazan Bayramı boyunca Türkiye’de 6 bin ton baklava tüketilecek

Ramazan Bayramı yaklaşıyor ve bayram denilince akla ilk gelenlerden biri olan baklava da bayram sofralarında yerini almaya hazırlanıyor. Bayram boyunca Türkiye’de tüketileceği düşünülen baklava miktarı açıklandı.

Ramazan Bayramı boyunca Türkiye’de 6 bin ton baklava tüketilecek

Yaklaşan Ramazan Bayramı ile birlikte bayram alışverişleri de başladı. Çarşıda pazarda bayram alışverişi yoğunluğu yaşanırken bayram denilince akla ilk gelenlerden biri olan baklava alışverişleri de yapılıyor. Kimi vatandaşlar evde el açması baklavalarını yaparken kimi vatandaşlar ise hazır baklava almayı tercih ediyor. Bayram öncesinde yapılan bir araştırmada ise Türkiye’de bayramda 6 bin ton baklava tüketileceği öngörüldü. Bu istatistik kısa sürede sosyal medyanın da gündemine yerleşti.

BAYRAMIN VAZGEÇİLMEZİ BAKLAVA OLUYOR

On bir ayın sultanı Ramazan ayının son günlerinde artık Ramazan Bayramı’na doğru geri sayım başladı. Bayram yaklaşırken bayramlık alışverişleri de başladı. Kıyafet, şeker, çikolata, kolonya, baklava bayram alışverişi denilince ilk akla gelenler arasında. Bayramda misafirlere ikram edilen baklava, bayramların vazgeçilmez tatlısı olmaya devam ediyor.

ramazan-bayrami-boyunca-turkiye-de-6-bin-ton-baklava-tuketilecek.jpg

6 BİN TON BAKLAVA TÜKETİLMESİ BEKLENİYOR

Yaklaşan Ramazan Bayramı öncesinde yapılan bir araştırma ise sosyal medyanın gündemine yerleşti. Bu Ramazan Bayramı’nda Türkiye’de tam 6 bin ton baklava tüketilmesi bekleniyor. Bu araştırma çok konuşulurken ayrıca şekerpare ve kadayıf gibi diğer şerbetli tatlı türleri ile birlikte bu rakamın 10 bin tona çıkması öngörülüyor.