Yılbaşı Hindisi tarifi! Yılbaşı sofralarınız için nar gibi kızaran nefis Hindi tarifi

Yeni yıl yaklaşıyor ve yılbaşı sofraları için hazırlıklar başlıyor. Yılbaşına sadece sayılı günler kalırken yılbaşı davet sofralarının olmazsa olmazı Hindi tarifi ile ilgili araştırmalar da sıklaştı.

Yılbaşı Hindisi tarifi! Yılbaşı sofralarınız için nar gibi kızaran nefis Hindi tarifi

Yılbaşı Hindisi nasıl yapılır, Yılbaşı sofraları için Hindi tarifi, Hindi yemeği nasıl olur, Yılbaşında Hindi menüsü nasıl olmalı, Davet sofraları için Hindi tarifi gibi sorular ve araştırmalar devam ediyor. Sizde yılbaşı davetiniz de kurumadan pişen, nar gibi kızaran bir Hindi tarifi istiyorsanız bu tarifi mutlaka ama mutlaka denemelisiniz. Yılbaşı gecesi davet sofralarınıza çok yakışacak olan o ana yemek burada. İşte nar gibi kızaran Hindi tarifi…

YILBAŞI SOFRALARININ VAZGEÇİLMEZİ HİNDİ TARİFİ

2023 yılını uğurlamaya, 2024 yılını karşılamaya sayılı günler kaldı. Yılın son günlerini yaşarken yeni yıl heyecanı da başladı. Yılbaşı gecesi kalabalık sofraların, yılbaşı davet sofralarının ana yemeği olacak olan Hindi tarifi de son günlerin en çok araştırılanları arasında. Yılbaşı yemeklerinin olmazsa olmazı Hindi menüsü davet sofralarınızda yine başköşede yerini alacak. Siz de yılbaşı gecesi ağırlayacağınız misafirlerinize nar gibi kızaran ve kurumayan bir Hindi yemeği sunmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

yilbasi-hindisi-tarifi-yilbasi-sofralariniz-icin-nar-gibi-kizaran-nefis-hindi-tarifi.jpg

Malzemeler;

- 1 adet orta boy Hindi

- 2 adet orta boy kuru soğan

- 2 adet orta boy havuç

- 2 adet orta boy kereviz

- 3 adet kereviz sapı

- 5 diş sarımsak

- 1 dal adaçayı

- 2 dal biberiye

- 1 adet defne yaprağı

- 1 çay kaşığı tane karabiber

Üzeri İçin;

- 3 yemek kaşığı zeytinyağı

- 1 yemek kaşığı tereyağı

- 1 adet limon

- 1 çay kaşığı domates salçası

- 1 çay kaşığı tuz

yilbasi-hindisi-tarifi-yilbasi-sofralariniz-icin-nar-gibi-kizaran-nefis-hindi-tarifi-001.jpg

Gravy Sosu için;

- 1 adet hindi boynu (Hindi suyu elde etmek için)

- 1 adet küçük boy kereviz

- 1 adet orta boy havuç

- 1 adet orta boy kuru soğan

- 1 dilim limon

- 1/4 demet maydanoz

- 1 çay kaşığı tane karabiber

- 2,5 su bardağı su

- 1 yeme kaşığı tereyağı

- 1 yemek kaşığı un

- 1,5 yemek kaşığı mısır nişastası

yilbasi-hindisi-tarifi-yilbasi-sofralariniz-icin-nar-gibi-kizaran-nefis-hindi-tarifi-002.jpg

Hindi Yemeği Yapımı;

İlk olarak bütün olarak satın aldığınız Hindinin boyun kısmını gravy sos için ayrı bir kaseye ayırın. Daha sonra Hindinin iç ve dış kısmını bol su ile yıkayın. Tamamen temizlenen Hindiyi bir kağıt havlu yardımıyla kurulayın. Eğer üzerinde tüyleri varsa ocak üzerinde tütsüleyin. Tütsülediğiniz Hindiyi but kısımları üst tarafta kalacak şekilde geniş bir fırın tepsisine yerleştirin. Pişme sırasında açılma olmaması için Hindinin but kısımlarını ısıya dayanıklı bir ip yardımıyla sıkıca bağlayın. Hindinin iç kısmını sebzelerle doldurma işlemine geçin. Kabuğunu soyduğunuz kereviz, havuç, kuru soğan ve kereviz saplarını iri iri parçalar halinde doğrayın. Sarımsakları bütün haliyle bırakın. Doğradığınız sebzeleri, sarımsaklar, adaçayı, tane karabiber, biberiye ve defne yapraklarını bütün haldeki Hindinin iç kısmına sıkıştırarak doldurun. Hindinizin nar gibi kızarmasını istiyorsanız zeytinyağı, limon suyu, tereyağı tuz ve domates salçasını ayrı bir kapta karıştırın ve hazırladığınız karışımı Hindinin her tarafına yayılacak şekilde sürün. Ardından fırın tepsinize 2 parmak kalınlıkta olacak şekilde su ilave edin ve Hindiyi önceden ısıtılmış 160 derece fırında 2,5 saat kadar pişirin. Hindiyi düşük ısıda pişirin ve bu sayede içi de pişmiş olsun.

Gravy Sos Yapımı;

Gravy sos için ayrı bir kasede beklettiğiniz Hindi boynu küçük bir tencereye alın ve üzerine su ekleyin. Kabuklarını soyduğunuz kereviz, kuru soğan ve havucu küçük parçalar halinde kesin ve tencereye aktarın. Ardından maydanoz, limon dilimi ve tane karabiberi ilave ederek orta ateşte 20 dakika kadar kaynatın. Sebze karışımıyla lezzetlenen ve yağını salan Hindi suyunu pürüzsüz bir kıvama gelmesi için süzgeçten geçirin. Ardından tereyağınızı küçük bir sos tenceresinde eritin ve unu ekleyerek hafif bir renk alana kadar kavurun. Daha sonra azar azar eklediğiniz sıcak Hindi suyunu bir çırpıcı yardımıyla karıştırarak sosunuza yedirin. Son işlem olarak mısır nişastasını eklediğiniz sosunuzu kısık ateşte yaklaşık 5 dakika kadar pişirin. Koyu bir kıvam alan gravy sosunuz hazır olacaktır. Dilerseniz gravy sos yapımında sıcak tavuk suyu veya sadece sebze suyu da kullanabilirsiniz. Hindinizin pişme süresi tamamlandığında fırından alın ve servise geçebilirsiniz. Dilerseniz lezzet vermesi adına Hindinin iç kısmında pişen sebzeleri ayrı bir sos yapımında kullanabilirsiniz. But kısımlarını keskin bir bıçak yardımıyla ayırdığınız, göğsünü fileto şeklinde kestiğiniz Hindi parçalarını sıcak gravy sos ilavesiyle servis edebilirsiniz. Afiyet olsun…