Antalya Gazipaşa Havalimanı'nda korku dolu anlar! Yolcu uçağının ön tekeri patladı

İstanbul Havalimanı’nda bir kargo uçağının ön tekerleği açılmayınca gövdesi üzerine iniş yapmasının ardından bu kez de Antalya’da panik anları yaşandı. Ön tekeri patlayan uçağın Gazipaşa Havalimanı’na iniş yaptığı öğrenildi.

Antalya Gazipaşa Havalimanı'nda korku dolu anlar! Yolcu uçağının ön tekeri patladı

Antalya’da bir yolcu uçağının ön tekerinin patladığı ve uçağın ön dikme üzerine indiği öğrenildi. Büyük bir facianın eşiğinden dönülürken içinde yolcu bulunan uçağın Corendon Havayolları’na ait olan Köln-Alanya seferini yapan uçak olduğu bilgisine yer verildi. Tekeri patlayan uçak ön dikme üzerine inerken yolcu ve mürettebatın güvenli bir şekilde tahliye edildiği öğrenildi.

YOLCU UÇAĞININ ÖN TEKERİ PATLADI

2 gün peş peşe gelen uçak kazası haberleri büyük korku ve panik yaşattı. Bu kez Alanya Gazipaşa Havalimanı'nda büyük bir korku yaşandı. Alınan bilgilere göre bugün, Corendon Havayolları'nın Köln-Alanya Gazipaşa seferini yapmakta olan 9H-TJF tescilli Boeing 737 uçağının inişi esnasında ön tekeri patladı. Tekeri patlayan uçak ön dikme üzerine indi.

UÇAKTAKİ 190 KİŞİ TAHLİYE EDİLDİ

Yüreklerin ağza geldiği anların ardından ön tekeri patlayan uçağın ön dikme üzerine indiği bilgisine yer verilirken uçaktaki yolcu ve mürettebattan oluşan 190 kişi ise uçaktan güvenli bir şekilde tahliye edildi. Olay sonrası havalimanı ekipleri hemen bölgeye sevk edildi ve olası bir yangın riskine karşı önlem alındı. Yaşanan olayla ilgili herhangi bir yaralanma bilgisine yer verilmedi.

antalya-gazipasa-havalimaninda-korku-dolu-anlar-yolcu-ucaginin-on-tekeri-patladi.jpg

BAKANLIK'TAN AÇIKLAMA GELDİ

Ön tekeri patlayan ve ön dikme üzerine iniş yapan uçak olayıyla ilgili Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan açıklama geldi. Uçağın piste inişinde lastiğinin patladığı ve ön dikmenin hasar aldığı bilgisine yer verilen açıklamada, 'Pistte kalan uçaktaki 184 yolcu 6 mürettebattan oluşan toplam 190 kişinin tahliyesi tamamlanmıştır. Yolcularda herhangi bir yaralanma durumu meydana gelmemiştir. İlk belirlemelere göre ise pistte hasra oluşmamıştır. Pist notamlı olup beklenen uçuşlar Antalya'ya divert ettirilecektir.' denildi.